Βρετανία: Εγκρίθηκε από την Βουλή η συμφωνία Μ.Τζόνσον με Βρυξέλλες για το Brexit

Βρετανία: Εγκρίθηκε από την Βουλή η συμφωνία Μ.Τζόνσον με Βρυξέλλες για το Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψηφοφορία στην βρετανική Βουλή, ξεπερνώντας το πρώτο εμπόδιο για να γίνει η συμφωνία για το Brexit νόμος.

Πάντως η προειδοποίηση του Μπόρις Τζόνσον για προσφυγή στις κάλπες εξακολουθεί να ισχύει εάν οι βουλευτές απορρίψουν το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα και η ΕΕ προσφέρει νέα παράταση για το Brexit.

Τώρα η επόμενη μάχη για τον Μ.Τζόνσον μετατίθεται για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έτσι ώστε το οριστικό διαζύγιο με την ΕΕ να ισχύσει από 31 Οκτωβρίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την έγκριση του χρονοδιαγράμματος, αλλά το πρώτο βήμα έχει γίνει.

Στη συνέχεια πάντως οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το χρονοδιάγραμμα των εφαρμοστικών νόμων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, 322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα, έναντι 308 που ψήφισαν «ναι».

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι ευχάριστο ότι το Κοινοβούλιο αποδέχτηκε τις ευθύνες του και ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης, προσθέτοντας ωστόσο πως τον δυσαρεστεί η καθυστέρηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι δεν θέλει αναβολή και ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους Ευρωπαίους ηγέτες, μέχρι να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να δώσουν παράταση στο Brexit.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα φύγουμε από την ΕΕ με αυτή τη συμφωνία, στην οποία η Βουλή των Κοινοτήτων μόλις έδωσε την έγκρισή της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.