Εσθονός υπουργός για Φινλανδή πρωθυπουργό: «Πώς γίνεται μία πωλήτρια να κυβερνήσει;»

Εσθονός υπουργός για Φινλανδή πρωθυπουργό: «Πώς γίνεται μία πωλήτρια να κυβερνήσει;»

Εσθονός υπουργός εξέφρασε δημόσια αυτό που πολλοί σκέφτονται, ότι δηλαδή η νέα πρωθυπουργός της Φιλανδίας είναι παντελώς ακατάλληλη για να κυβερνήσει.

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε σήμερα μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας μετά από προσβλητικό σχόλιο Εσθονού υπουργού για τη Φινλανδή πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μαρτ Χέλμε, χαρακτήρισε τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν «νεαρή πωλήτρια» αμφισβητώντας την ικανότητά της να κυβερνήσει τη χώρα.

Τα σχόλια του όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν μια μίνι διπλωματική κρίση στις σχέσεις με την Φινλανδία η οποία όπως φαίνεται έληξε με την συγνώμη που ζήτησε δια της διπλωματικής οδού το Ταλίν.

Ο Χέλμε, αναφερόμενος στην 34χρονη πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν είπε χαρακτηριστικά:

«Φτάσαμε να βλέπουμε μια νεαρή πωλήτρια για γίνεται πρωθυπουργός και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες του δρόμου να συμμετέχουν σε κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δήλωση του δεξιού πολιτικού προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στη Φινλανδία, όσο και στην πατρίδα του Εσθονία, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.