ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bloomberg: «Η ΕΕ ενδεχόμενα να θέσει θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ως όρο στη συμφωνία του Brexit»

Bloomberg: «Η ΕΕ ενδεχόμενα να θέσει θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ως όρο στη συμφωνία του Brexit»

Δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο να απαντήσει στο αίτημα της Ελλάδας για τα ελγίνεια μάρμαρα ως όρο για να υπάρξει εμπορική συμφωνία μετά το Brexit».

Το έγγραφο, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πρόκειται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη και θέτει τις παραμέτρους για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με αυτό, στο κείμενο των προϋποθέσεων για την εμπορική συμφωνία περιλαμβάνεται παράγραφος που αφορά στην κλοπή πολιτιστικών αντικειμένων. Σε αυτήν αναφέρεται η ανάγκη να αντιμετωπιστούν «ζητήματα που αφορούν στην επιστροφή πολιτιστικών προϊόντων που έχουν αφαιρεθεί παράνομα από τις χώρες καταγωγής τους».

Μάλιστα, το Bloomberg επικαλείται τη μαρτυρία ενός αξιωματούχου που λέει ότι αυτό είναι άμεση αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα που άρπαξε ο Λόρδος Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.