ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα «SURE» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα «SURE» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Το τελικό «ΟΚ» έδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Πρόγραμμα ενίσχυσης και στήριξης της απασχόλησης (και ειδικότερα της εκ περιτροπής εργασίας) «SURE». Μέσω του προγράμματος, μπορούν να διατεθούν δάνεια έως και 100 δισ. ευρώ προς τις χώρες-μέλη και «ευνοϊκούς» όρους.

Το SURE αποτελεί τον έναν εκ των τριών πυλώνων στο πανευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας ύψους 540 δισ. ευρώ για θέσεις εργασίας και εργαζομένους, επιχειρήσεις και χώρες-μέλη για το οποίο υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Απριλίου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν την έκθεση του Eurogroup στις 23 Απριλίου. Το πλέγμα μέτρων ύψους 540 δισ. ευρώ θα τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιουνίου 2020.

Η χρηματοδοτική στήριξη για τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του SURE θα καταστεί διαθέσιμη μόλις όλα τα κράτη μέλη δεσμευθούν οικειοθελώς και υπογράψουν συμβάσεις εγγύησης με την Επιτροπή. Μόλις γίνει αυτό, το SURE θα τεθεί σε λειτουργία και η ΕΕ θα μπορεί να στηρίξει τα κράτη μέλη για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, παρέχοντας δάνεια ύψους έως και 100 δισ. ευρώ υπό ευνοϊκούς όρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το SURE αποτελεί ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας για την προστασία των θέσεων εργασίας, από το οποίο η Ελλάδα επιδιώκει να λάβει σημαντικά κονδύλια για τη βραχυχρόνια στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων των εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.