ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΕ: «Στηρίζουμε τον ΠΟΥ – Να επανεξετάσουν την απόφαση τους οι ΗΠΑ»

ΕΕ: «Στηρίζουμε τον ΠΟΥ – Να επανεξετάσουν την απόφαση τους οι ΗΠΑ»

Στο πλευρό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που με νέα της ανακοίνωση τονίζει πως έχει ήδη αυξήσει την χρηματοδότηση της, ενώ ζητάει από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφαση τους.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιοζέπ Μπορέλ, έκαναν την έκκληση αυτή σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν σήμερα.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει η χώρα από τον ΠΟΥ, στον οποίο εντάχθηκε το 1948, και να ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς κατηγορώντας την υπηρεσία του ΟΗΕ ότι έχει γίνει μαριονέτα της Κίνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της προέδρου της Κομισιόν και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, “ο ΠΟΥ πρέπει να συνεχίσει να μπορεί να ηγείται της διεθνούς αντίδρασης απέναντι στις πανδημίες, τις σημερινές και τις μελλοντικές. Για τον λόγο αυτόν, η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων μας είναι απραίτητη και απαιτούμενη. Απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια απειλή, τώρα είναι η ώρα για ενισχυμένη συνεργασία και για κοινές λύσεις. Οι ενέργειες που αποδυναμώνουν τα διεθνή αποτελέσματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή που έχουν ανακοινώσει”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Καθώς η διεθνής κοινότητα συνεχίζει την μάχη κατά της πανδημίας της COVID-19 ο κύριος στόχος για όλους είναι να σωθούν ζωές και να περιοριστεί η πανδημία. Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τον ΠΟΥ και έχει ήδη προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.