Οι βόρειοι της ΕΕ ζητούν το «κεφάλι της Ελλάδας»: «Μπλοκ» στα 32 δισ. – Θέλουν ειδικό 7ετές μνημόνιο για τη χώρα μας!

Οι βόρειοι της ΕΕ ζητούν το «κεφάλι της Ελλάδας»: «Μπλοκ» στα 32 δισ. – Θέλουν ειδικό 7ετές μνημόνιο για τη χώρα μας!

Νέο χτύπημα για τις πανηγυρικές κυβερνητικές εξαγγελίες περί «νεοπλουτισμού» και χρηματοδότησης «χωρίς όρους», από τις χώρες του «Βορά», μέσω Φιλανδίας και Euroworking group, καθώς θέλουν νέα σκληρότερα μέτρα σε βάθος 7ετίας για να δοθούν στην Ελλάδα τα 32 δισ.

Φαίνεται πως το 5ο μνημόνιο θα είναι ακόμα σκληρότερο από ότι είχε υπολογιστεί.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δήλωσε ότι θα απέρριπτε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο ανάκαμψης με τη σημερινή του μορφή.

Το Ελσίνκι δηλώνει ανοικτό σε προτάσεις κατά τις διαπραγματεύσεις, απαιτώντας όμως να μειωθεί το μερίδιο των επιχορηγήσεων στο πακέτο και να αυξηθεί αντιστοίχως εκείνο που θα δοθεί με τη μορφή δανείων.

Η θέση αυτή της Φινλανδίας διατυπώνεται λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών – μελών της ΕΕ στις 19 Ιουνίου κατά την οποία θα συζητηθεί η πρόταση τη Κομισιόν.

Οι επιφυλάξεις της Φινλανδίας έρχονται να προστεθούν στην αντίσταση που προβάλλουν στις προτάσεις της Κομισιόν οι «τέσσερις της λιτότητας», δηλαδή η Αυστρία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία οι οποίες ετοιμάζουν μπλόκο στο euro working group ειδικά για την Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν!

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές οι χώρες στο σημερινό Euroworking group θέλουν να περάσει «φωτογραφική» διάταξη με την οποία θα απαγορεύεται οι χώρες με υψηλό χρέος, να χρησιμοποιούν τα χρήματα όπως επιθυμούν με τη λεγόμενη «ρήτρα διαφυγής» που επιτρέπει μια ελευθερία στις παροχές και τις δαπάνες λόγω του κορωνοϊού.

Αντιθέτως, θα μπαίνουν συγκεκριμένοι στόχοι με βάση το ύψος της ύφεσης.

Μάλιστα δεν αποκλείεται στις διαπραγματεύσεις, ειδικά για την Ελλάδα, να μπουν και ρήτρες όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 7 χρόνια όσο δηλαδή θα διαρκέσει και η χρηματοδότηση της Κομισιόν.

Με λίγα λόγια για τα επόμενα 7 χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό νέο μνημόνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν, δια στόματος της προέδρου Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε στις 27 Μαΐου πρόταση για τη δημιουργία ενός πακέτου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στο πλήγμα του κορονοϊού, συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.