ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Κόμμα DAVA: Η τιμωρία της Γερμανίας σε τέσσερα γράμματα!

5 εκατ. μουσουλμάνοι ετοιμάζονται να πάνε στην κάλπη των γερμανικών ευρωεκλογών και να ψηφίσουν το παράρτημα του AKP

Κόμμα DAVA: Η τιμωρία της Γερμανίας σε τέσσερα γράμματα!

Με αφορμή τις πληροφορίες περί επικείμενης ίδρυσης τουρκικού κόμματος στη Γερμανία, το οποίο θα είναι παρακλάδι του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν ΑΚΡ, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ υποστήριξε ότι «Η ίδρυση κόμματος μπορεί να είναι ελεύθερη, οποιαδήποτε όμως απόπειρα επηρεασμού των εκλογών στην Γερμανία από το εξωτερικό δεν θα γίνει ανεκτή».

Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να δείξει στο γερμανικό πολιτικό κατεστημένο την δύναμή της «εκτός έδρας» βασιζόμενη στους 2.5 εκατ. Τούρκους μετανάστες.

Το τουρκικό DAVA («Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση») έχει ως στόχο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και είναι ήδη γνωστοί οι τέσσερις κορυφαίοι υποψήφιοί του: Ο γιατρός από το Αμβούργο Μουσταφά Γιολντάς, ο επίσης γιατρός Αλί Ιχσάν Ουνλού από την Κάτω Σαξονία, μέλος της τοπικής οργάνωσης DITIB, η οποία τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της τουρκικής υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, ο δικηγόρος Φατίχ Ζινγκάλ από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), από το οποίο έφυγε προκειμένου να ασχοληθεί με την προβολή του ΑΚΡ στην Ευρώπη και ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ταϊφίκ Εζτζάν, ο οποίος θα είναι πιθανότατα και ο αρχηγός του DAVA.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, το DAVA ζητεί τα άτομα με ξένη καταγωγή να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι πολύ συχνά, «όταν αναζητούν διαμερίσματα ή εργασία, αλλά και σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, όπως η επικοινωνία με τις αρχές, αισθάνονται ότι δεν γίνονται δεκτοί ως πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

Το κόμμα θέτει επίσης ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας, ζητώντας επιπλέον κοινωνικά επιδόματα, και ζητά «μια ρεαλιστική και χωρίς ιδεολογία πολιτική για τους πρόσφυγες».

Οι λίστες με τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 18 Μαρτίου. Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχει το όριο του 5%, όπως ισχύει στο εσωτερικό της Γερμανίας, αλλά, ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνει η BILD, ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε μια δεξαμενή περίπου 5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Σήμερα στη Γερμανία ζουν 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι με δικαίωμα ψήφου, ενώ, όταν αλλάξει ο νόμος περί ιθαγενείας, τον ερχόμενο Απρίλιο, θα προστεθούν περίπου άλλοι τόσοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όσους δεν κατάλαβαν σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας θα ψηφίσουν το DAVA… Η τιμωρία της Γερμανίαμ σε τέσσερα γράμματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.