ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Φωτιές στον Καναδά: Και ο στρατός ρίχνεται στις μάχες με τις φλόγες – Εκατοντάδες τα πύρινα μέτωπα

Τέσσερις πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες

Φωτιές στον Καναδά: Και ο στρατός ρίχνεται στις μάχες με τις φλόγες – Εκατοντάδες τα πύρινα μέτωπα

Οι δασικές πυρκαγιές στον Καναδά παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις και γι΄αυτό το λόγο στο έργο της πυροσβεστικής θα συνδράμει και ο στρατός.

Η επαρχία στα δυτικά της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με συνθήκες εδαφικής ξηρασίας και ανέμους, που έχουν αναγκάσει περισσότερους από 35.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έπειτα από τις σχετικές εντολές.

Η Βρετανική Κολομβία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά την Παρασκευή, ενισχύοντας τις εξουσίες των τοπικών αξιωματούχων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις δασικές φωτιές.

Μέχρι το Σάββατο, περισσότεροι από 35.000 είχαν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ άλλοι 30.000 είχαν τεθεί σε ετοιμότητα για την πιθανή εγκατάλειψη των περιοχών τους.

Τα ενεργά μέτωπα φτάνουν τα 400. Μέσα στη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή ενώθηκαν δύο τεράστιες εστίες και κατέκαψαν κατοικίες και άλλα κτίρια.

Εν τω μεταξύ, πολλές κατοικίες έχουν καεί στην πόλη Γουέστ Κελοουάνα, που έχει πληθυσμό 36.00 ανθρώπων. Οι συγκοινωνίες προς την πόλη έχουν περιοριστεί για να διευκολυνθεί το έργο πυροσβεστών και διασωστών.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης, όπως και οι ασθενείς από το νοσοκομείο, έχουν φύγει από την Παρασκευή, έπειτα από εντολές των αρχών.

Ο Καναδάς αντιμετωπίζει το χειρότερο καλοκαίρι από πλευράς πυρκαγιών στην ιστορία του. Πάνω από 1.000 μέτωπα ήταν ενεργά σε όλη τη χώρα, με τους επιστήμονες να λένε ότι η ξηρασία και η ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες συμβάλουν στην καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα τέσσερις πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, όμως κανένας πολίτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.