ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Δολοφονίες και απειλές καθηγητών λόγω αντίδρασης σε ισλαμική μαντήλα και ισλαμιστές

Δημιουργούν αστυνομική ειδική δύναμη για τα σχολεία

Γαλλία: Δολοφονίες και απειλές καθηγητών λόγω αντίδρασης σε ισλαμική μαντήλα και ισλαμιστές

Η Γαλλία ετοιμάζει “κινητή δύναμη ασφαλείας” για τα σχολεία που “βρίσκονται σε δυσκολίες”, με βάση μια απόφαση που πάρθηκε λίγες μέρες αφότου ο διευθυντής ενός σχολείου στο Παρίσι παραιτήθηκε, μετά από απειλές για τη ζωή του. 

Ο διευθυντής κατηγορήθηκε ψευδώς ότι χτύπησε μια μαθήτρια που φορούσε ισλαμική μαντίλα στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας Νικόλ Μπελουμπέ είπε ότι η κινητή δύναμη ασφαλείας έχει σκοπό να καθησυχάσει τους δασκάλους και να ενισχύσει την ασφάλεια.

Δολοφονήθηκαν δύο δάσκαλοι  

Στα γαλλικά σχολεία έχει δημιουργηθεί υψηλή ένταση μετά τη δολοφονία δύο δασκάλων.

Ο Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε στο δρόμο σε ένα προάστιο του Παρισιού το 2020 και ο Ντομινίκ Μπερνάρ δολοφονήθηκε στο σχολείο του στο Αράς πριν πέντε μήνες. Και στις δύο δολοφονίες συμμετείχαν πρώην φοιτητές που είχαν στραφεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ.

“Οι δάσκαλοι δεν είναι μόνοι και όλοι θα σχηματίσουμε μια ασπίδα γύρω τους και γύρω από τα σχολεία μας”, δήλωσε η κ. Μπελουμπέ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης χτες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μπορντό.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι η “κινητή σχολική δύναμη” θα αποτελείται από περίπου 20 εκπαιδευτικούς αξιωματούχους που θα μπορούν να μεταβούν εντός 48 ωρών όπου οι τοπικές αρχές χρειάζονταν πρόσθετη υποστήριξη. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στόχος της ομάδας θα είναι να παρέχει ασφάλεια σε ένα σχολείο σε βρίσκεται σε “οξεία κρίση”, διασφαλίζοντας και καθησυχάζοντας δασκάλους και μαθητές και ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές δεξιοτήτες στο συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο διευθυντής του Λυκείου Μορίς Ραβέλ που βρίσκεται ζήτησε επίμονα από μια μαθήτρια να αφαιρέσει την ισλαμική μαντήλα που φορούσε στο κεφάλι της, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

Η μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός έντονου καυγά ο διευθυντής την χτύπησε αλλά η αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της.

Ωστόσο, μετά από πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση  “από ανησυχία για τη δική του ασφάλεια και την ασφάλεια του σχολείου”.

Η αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες γύρω από το σχολείο και ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άτομα ως ύποπτα για τις απειλές κατά του διευθυντή, τα οποία δεν είχαν σχέση με το σχολείο.

Οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων και των τάσεων εξέφρασαν την οργή τους για την παραίτηση του διευθυντή και ο πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η μαθήτρια θα μηνυθεί από το κράτος για την ψευδή κατηγορία.

Βουλευτές και τοπικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από το σχολείο το πρωί της Παρασκευής για να υποστηρίξουν τον διευθυντή και να απαιτήσουν να παραμείνουν οι κοσμικοί κανόνες στα γαλλικά σχολεία.

Απειλές μέσω χάκινγκ στο σχολικό πληροφορικό δίκτυο 

Εκπαιδευτικοί όλων των κλιμακίων έχουν αναφέρει ότι από την περασμένη εβδομάδα περισσότερα από 320 σχολεία σε ολόκληρη τη Γαλλία έχουν δεχθεί απειλές για τις οποίες η υπουργός ανέφερε ότι ΄προήλθαν από χάκερς που παραβίασαν τους προσωπικούς λογαριασμούς των μαθητών στο πληροφορικό σύστημα των γαλλικών σχολείων, μέσω του οποίου οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε διάφορους εκπαιδευτικούς πόρους στο διαδίκτυο.

Το σχολικό πληροφορικό σύστημα έκλεισε και η υπουργός είπε ότι θα λειτουργήσει ξανά μετά τις διακοπές της άνοιξης.

Μόνο στο Παρίσι περίπου 50 σχολεία δέχθηκαν απειλές για βομβιστικές επιθέσεις μέσω του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις, ανάμεσά τους και δύο ατόμων που είχαν  σχέση με τις διαδικτυακές απειλές, τα οποία είναι ένας 17χρονος και ένας άνδρας ηλικίας 21 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.