ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Kellogg’s κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την περιεκτικότητα ζάχαρης στα δημητριακά

«Φουλ» στη ζάχαρη

Η Kellogg’s κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την περιεκτικότητα ζάχαρης στα δημητριακά

Προσφυγή κατά της κυβέρνησης της Βρετανίας πραγματοποιεί η γνωστή αμερικανική εταιρεία δημητριακών Kellogg’s καθώς αντιτίθεται στις νέες οδηγίες βάσει των οποίων κάποια από τα δημητριακά πρωινού που παρασκευάζει η εταιρεία δεν θα εκτίθενται σε περίοπτη θέση στις προθήκες των καταστημάτων τροφίμων εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.

Η Kellogg’s δηλώνει ότι ο τρόπος που επιβάλλει η κυβέρνηση της Βρετανίας για τη μέτρηση της θρεπτικής αξίας των δημητριακών είναι λανθασμένος και παράνομος. «Μετράει τα δημητριακά στεγνά ενώ σχεδόν πάντα τρώγονται με γάλα», δήλωσε ο Κρις Σίλκοκ, ο διευθυντής του παραρτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου της Kellogg’s.

«Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί, αν δεν λάβεις υπόψη σου τα θρεπτικά στοιχεία που προστίθενται όταν τα δημητριακά καταναλώνονται με γάλα, η πλήρης διατροφική αξία του γεύματος δεν είναι μετρήσιμη», είπε ο Σίλκοκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία προσφεύγει στα δικαστήρια για να αλλάξει ο τρόπος μέτρησης.

Μια δικαστική επανεξέταση που είχε ζητήσει η Kellogg’s έγινε δεκτή και σήμερα θα ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα δημητριακά Frosties, Coco Pops και Crunchy Nut.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.