Ιαπωνία: 38χρονος πληρώνεται «χρυσά» για να… κάθεται

Με το παρατσούκλι «Rental-san» προσφέρει τις περίεργες υπηρεσίες του

Ιαπωνία: 38χρονος πληρώνεται «χρυσά» για να… κάθεται

Ένα τελείως διαφορετικό επάγγελμα έχει επιλέξει ο Ιάπωνας Shoji Morimoto, ο οποίος «σώζει» όσους τον προσλαμβάνουν από άβολες καταστάσεις.

Ο 38χρονος Shoji Morimoto είναι ο Ιάπωνας «που δεν κάνει τίποτα».

Με το παρατσούκλι «Rental-san», ο Morimoto προσφέρει τις υπηρεσίες του, απελευθερώνοντας τους πελάτες του από τις κοινωνικές προσδοκίες των προφορικών και ανείπωτων κανόνων της ιαπωνικής κοινωνίας.

Ο Morimoto, για παράδειγμα, προσελήφθη από κάποιον για να καθίσει μαζί του, επειδή δεν ήθελε να εργαστεί μόνος. Άλλη φορά άκουγε εργαζομένους στον τομέα της υγείας να περιγράφουν το τίμημα της πανδημίας στην ψυχική υγεία.

Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα τον προσέλαβε για την συνοδεύσει να καταθέσει τα έγγραφα διαζυγίου της, ενώ κάποτε χαιρέτησε κάποιον που επιβιβαζόταν σε ένα τρένο για την Οσάκα.

Ο Morimoto διαπιστώνει συχνά, ότι οι πελάτες του δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους οικείους τους με τα προβλήματά τους.

«Νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι ή βρίσκονται στις προσωπικές τους στιγμές, είναι πιο ευαίσθητοι απέναντι στους ανθρώπους που είναι κοντά τους», λέει. «Οπότε νομίζω ότι θέλουν απλά να επικοινωνήσουν με έναν άγνωστο χωρίς δεσμεύσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αντίθεση με άλλους τομείς της βιομηχανίας ενοικίασης, οι προσδοκίες από τον Morimoto είναι ελάχιστες, παρόλα αυτά, παρέχει το είδος της συναισθηματικής υποστήριξης που πολλοί άνθρωποι ποθούν, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που έχει επιδεινώσει τα συναισθήματα απομόνωσης, λέει ο Yasushi Fujii, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Meisei στο Τόκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.