ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Διαψεύδουν οποιαδήποτε σύνδεση της απελευθέρωσης Αμερικανών από το Ιράν με την αποδέσμευση ιρανικών πόρων

Τι ανακοίνωσαν προχθές Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη

ΗΠΑ: Διαψεύδουν οποιαδήποτε σύνδεση της απελευθέρωσης Αμερικανών από το Ιράν με την αποδέσμευση ιρανικών πόρων

Η διπλωματία των ΗΠΑ διέψευσε χθες Κυριακή ιρανικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η απελευθέρωση από την Τεχεράνη δύο φυλακισμένων Αμερικανών θα οδηγήσει στην αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων δεσμευμένων στο εξωτερικό.

Ο Μπακέρ Ναμάζι, 85 ετών, έλαβε άδεια να φύγει από το Ιράν για να του προσφερθεί ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό, ενώ ο γιος του Σιάμακ, 50 ετών, αφέθηκε ελεύθερος στην Τεχεράνη, ανακοίνωσαν προχθές Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Ιράν αναμένει τώρα σε αντάλλαγμα το ξεπάγωμα πόρων αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δεσμευτεί στο εξωτερικό, μετέδωσαν χθες Κυριακή ιρανικά ΜΜΕ.

«Μετά την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση φυλακισμένων στις δύο χώρες, θα αποδεσμευτούν ιρανικοί πόροι επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων», μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε κάθε σχέση αυτής της φύσης, λέγοντας πως οι πληροφορίες περί αυτής είναι «κατηγορηματικά ψευδείς».

«Ο Μπακέρ Ναμάζι φυλακίστηκε άδικα στο Ιράν, κατόπιν δεν του επετράπη να φύγει από τη χώρα αφού εξέτισε την ποινή του παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του για να λάβει επείγουσα ιατρική φροντίδα», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Γνωρίζουμε ότι η άρση της απαγόρευσης που του είχε επιβληθεί να ταξιδέψει και η άδεια εξόδου του γιου του συνδέονται με τις ιατρικές του ανάγκες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιρανικοί πόροι αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν παγώσει σε διάφορες χώρες —ιδίως στην Κίνα, στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία— αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου ασφυκτικές κυρώσεις σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 2018, όταν αποσύρθηκαν μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης η οποία είχε υπογραφτεί το 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.