Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών στο νότιο Ιράν

Ακολούθησαν τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί, με τους τρεις εξ αυτών πάνω από 4 Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών στο νότιο Ιράν

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού ο οποίος έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το νότιο Ιράν, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες», δήλωσε στην ιρανική κρατική τηλεόραση ο Μερντάντ Χασανζαντέ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στην επαρχία Χουρμουζγκάν, που βρέχεται από τον Κόλπο.

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 βαθμών. Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 6,0 βαθμών και ότι σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων.

Κατά την πρώτη εκτίμηση του ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

σεισμοσ

Ακολούθησαν τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί, με τους τρεις εξ αυτών πάνω από 4 Ρίχτερ.

Το Ιράν, που βρίσκεται σε περιοχή όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες, έχει υποστεί αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός «ταρακούνησε» και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.