Η φάρσα του Ετιέν Κλάιν προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media - Ο φυσικός ζήτησε συγγνώμη 

Ένας πασίγνωστος Γάλλος φυσικός ζήτησε συγγνώμη καθώς αστειευόμενος υποστήριξε ότι ένα κομμάτι λουκάνικο ήταν μία φωτογραφία του  τηλεσκοπίου «Τζέιμς Γουέμπ».

Όπως ανέφερε ο στόχος του αστείου του ήταν να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με όσα διαβάζουν από ανθρώπους που έχουν θέσεις ευθύνης.

Είναι ενδεικτικό ότι το κακόγουστο αστείο του Ετιέν Κλάιν προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media και ειδικότερα σε μία εποχή όπου οι επιστήμονες καλούνται να αντιταχθούν στις fake εικόνες. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όσους μπορεί να σοκαρίστηκαν από τη φάρσα μου, η οποία δεν είχε τίποτα πρωτότυπο», έγραψε στο Twitter.

Στη συνέχεια σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το επιστημονικό  του κύρος  δημοσίευσε αργότερα μια εικόνα του διάσημου γαλαξία Cartwheel, διαβεβαιώνοντας τους ακόλουθούς του ότι αυτή τη φορά η φωτογραφία ήταν πραγματική.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιουλίου ο Ετιέν Κλάιν, διευθυντής έρευνας στη CEA ανάρτησε στο Twitter μία φωτογραφία  στην οποία υπήρχε ένας κύκλος σε κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα και σε μαύρο φόντο.

Μάλιστα έγραψε σαν σχόλιο ότι η φωτογραφία είναι ο Proxima Centauri ο οποίος είναι ο πλησιέστερος αστέρας στη Γη και η απόστασή του από εμάς είναι 4,2 εκατ. έτη φωτός ενώ τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο James Webb.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!