ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καναδάς: 60 εκατ. στρέμματα έχουν καταστραφεί από τις φωτιές το 2023

Εκτός ελέγχου πάνω από 200 ενεργά μέτωπα

Καναδάς: 60 εκατ. στρέμματα έχουν καταστραφεί από τις φωτιές το 2023

Τεράστιες εκτάσεις στον Καναδά έχουν καταστραφεί από τις φωτιές, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση μέσα στο 2023 έχουν καεί 60 εκατ. στρέμματα, επιφάνεια 18 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Παράλληλα η κυβέρνηση του Καναδά έκκληση για επαγρύπνηση λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα σε όλη τη χώρα λόγω των φωτιών.

«Οι Καναδοί είναι αντιμέτωποι με χωρίς προηγούμενο συνέπειες των δασικών πυρκαγιών και το πιο ανησυχητικό είναι πως η κορύφωση της περιόδου δεν θα έρθει πιθανόν παρά σε εβδομάδες ακόμη», τόνισε ο Ζαν-Ιβ Ντικλό, ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η κατάσταση έχει αληθινή επίπτωση στη σωματική και ψυχική μας υγεία», πρόσθεσε.

Συνολικά, 423 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στη χώρα, οι μισές εκ των οποίων χαρακτηρίζονται εκτός ελέγχου, κι αυτό αφορά τόσο το ανατολικό, όσο και το δυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών.

«Ανεξαρτήτως του πού ζείτε στον Καναδά, ο καπνός μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία», είπε η Τερίσα Ταμ, διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Καναδά.

Η Ταμ προειδοποίησε εναντίον των πολλών ρυπαντικών στοιχείων, ειδικά των μικροσωματιδίων στον καπνό, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές οι αρχές άνοιξαν κέντρα όπου ο αέρας φιλτράρεται και συνιστούν στους κατοίκους να αποφεύγουν τις εξόδους και να χρησιμοποιούν μάσκες όταν βγαίνουν.

Νέο κύμα καύσωνα σήμερα

Νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τμήμα του ανατολικού Καναδά, ιδίως το Κεμπέκ, από σήμερα.

Θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τις φυσιολογικές αναμένονται κυρίως σε τομείς που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα από τις φωτιές.

Ο Καναδάς, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσης του βιώνει αύξηση της θερμοκρασίας ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, είναι αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, την ένταση και τη συχνότητα των οποίων επαυξάνει η κλιματική αλλαγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.