ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Εκατομμύρια πολίτες στήθηκαν σε ουρές για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού εν μέσω καύσωνα

Στην περιοχή επιβεβαιώθηκαν 40 περιστατικά χθες

Κίνα: Εκατομμύρια πολίτες στήθηκαν σε ουρές για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού εν μέσω καύσωνα

Τα μέτρα της πολιτικής zero-Covid δεν σταματούν ποτέ. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, και ενώ η χώρα πασχίζει με τις ακραίες θερμοκρασίες αλλά και με μεγάλες πυρκαγιές, εκατομμύρια κάτοικοι της μεγαλούπολης υποχρεώθηκαν να περιμένουν για να εξεταστούν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στην περιοχή επιβεβαιώθηκαν 40 περιστατικά χθες, Τετάρτη, με το σύνολο από τα μέσα Αυγούστου να είναι 146.

Οι Αρχές διέταξαν τους 10 εκατομμύρια κατοίκους να σπεύσουν στα 3.800 προσωρινά κέντρα που στήθηκαν και να κάνουν το τεστ ώστε να επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους. Για να αναγκαστούν, μάλιστα, να υπακούσουν, άλλαξε το χρώμα του υγειονομικού τους προφίλ – στη σχετική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται παντού – από πράσινο σε πορτοκαλί.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν εξετάζεται και δεν βγαίνει αρνητικός λοιπόν, δεν θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει σε συγκεντρώσεις, συναντήσεις ή επιχειρηματικά μίτινγκ, αλλά και χώρους όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος και κλειστά δημόσια κτήρια.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τις μακριές ουρές των πολιτών, που αναμένουν τη σειρά τους ενώ η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Άλλοι φορούν μάσκες, ενώ άλλοι προσπαθούν να δροσιστούν με βεντάλιες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις λιποθυμιών.

Σε ένα εκ των βίντεο, φαίνεται ένας δρόμος γεμάτος εκατοντάδες πολίτες που περιμένουν για το τεστ. Στο φόντο καταγράφονται και οι καπνοί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή.

«Έχουμε 43 βαθμούς Κελσίου, ο κόσμος στο Τσονγκίνγκ έχει φτάσει στ΄όριά του» ανέφερε πολίτης στο Weibo – το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter.

Ο 42χρονος Zeng Meng αρνήθηκε να εξεταστεί, καταγγέλλοντας πως «ο εξαναγκασμός 10 εκατομμυρίων πολιτών να εξεταστούν για COVID σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι αξιοθρήνητος». Αλλά, σήμερα δεν του επετράπη να μπει στο σούπερ μάρκετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα υπερβολικά μέτρα κατά της Covid μάς έχουν ταλαιπωρήσει πολύ. Πολλοί από τους φίλους μου δυσανασχετούν που αναγκάζονται να εξεταστούν» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.