
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ορεινή επαρχία Γκουιτζόου.
«Ο απολογισμός από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Γκουιτζόου αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ενώ 17 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», ανακοίνωσε η επαρχιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Δύο κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε διαφορετικούς τομείς της περιοχής Νταφάνγκ: η πρώτη κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Τσανγκσί και η δεύτερη το μεσημέρι στο Κινγκιάνγκ, στην Γκουόβα, διευκρίνισε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Σε πλάνα που καταγράφηκαν από ελικόπτερο και πρόβαλε το CCTV διακρίνεται ένα χωριό που έχει καταστραφεί από μια κατολίσθηση και όγκοι λάσπης να έχουν καλύψει τις καλλιέργειες.
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων κάλεσε τις ομάδες διάσωσης να κινητοποιήσουν «όλα τα δυνατά μέσα» για να βρουν τους αγνοουμένους, υπογραμμίζοντας πως οι επιχειρήσεις είναι «ιδιαιτέρως δύσκολες» σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή λόγω του «απότομου» εδάφους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.