ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κίνα: Τους 36 έφθασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη – Απομακρύνουν ακόμα και τους αρνητικούς

Οι 11 κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες

Κίνα: Τους 36 έφθασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη – Απομακρύνουν ακόμα και τους αρνητικούς

Άλλοι ένδεκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Επιτροπή Υγείας της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας.

Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον εμπορικό κόμβο, το μεγαλύτερο μέρος μέρος του οποίου εξακολουθεί να τελεί σε lockdown, έφθασε έτσι τους 36 νεκρούς.

Οι αρχές στη μητρόπολη 25 εκατομμυρίων κατοίκων επιβεβαίωσαν 1.931 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις οποίες εκδηλώθηκαν συμπτώματα και 15.698 ασυμπτωματικές.

Η έξαρση της πανδημίας στη Σαγκάη χαρακτηρίζεται η σοβαρότερη στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση, στα τέλη του 2019.

Σανγκάη: Απομακρύνουν τους αρνητικούς σε κορωνοϊό -«Αφήστε ανοιχτές ντουλάπες και εξώπορτες»

Την ίδια ώρα, οι Αρχές της Σανγκάης, μετακινούν ολόκληρες κοινότητες, μεταφέροντας τους πολίτες που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η Σανγκάη για να εφαρμόσει την πολιτική «μηδενικού Covid» είναι η εκκένωση των περιοχών. Μάλιστα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ακριβής αιτία, οι Αρχές μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Φεύγουν οι αρνητικοί στον κορωνοϊό, μένουν οι μολυσμένοι

Κατά την έναρξη του lockdown, οποιοσδήποτε έβγαινε θετικός κατά τη διάρκεια μαζικών, υποχρεωτικών τεστ για COVID-19, μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης στην πόλη. Όταν αυτές γέμισαν, οι θετικοί στον ιό πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε γειτονικές επαρχίες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η τακτική άλλαξε: όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή, και έτσι μένουν πίσω όσοι βρέθηκαν θετικοί, ώστε να απομονωθούν στη Σανγκάη, ενώ ορισμένες κατοικημένες κοινότητες επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Απομάκρυνση πολιτών από περιοχή της Σανγκάης με λεωφορεία, τη νύχτα:

Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Σανγκάη προβλέπει τη μετακίνηση ανθρώπων από την περιοχή Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου οι πολίτες θα μείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

Ένας κάτοικος της Χουανγκπού είπε στο RFA τη Μ. Τετάρτη: «Μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα».

«Υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους», είπε.

«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες και τις εξώπορτες», λένε οι Αρχές στους πολίτες που απομακρύνουν

Την ίδια πρακτική εφάρμοσε η πόλη νωρίτερα, όταν, μερικές ημέρες πριν, εκκενώθηκε ένα μεγάλο μέρος χωριού της Σανγκάης, καθώς 1.000 κάτοικοι της μικρής πόλης Beicai μεταφέρθηκαν σε μια άλλη τοποθεσία προσωρινά, για να απολυμάνουν οι υπάλληλοι την περιοχή.

Οι κάτοικοι του χωριού Beicai φεύγουν με λεωφορεία, το βράδυ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.