ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κλειστά σχολεία στον νότιο Λίβανο λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Σε ιστορική οικονομική κρίση ο Λίβανος από το 2019

Κλειστά σχολεία στον νότιο Λίβανο λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Δεκάδες σχολεία στον νότιο Λίβανο έχουν κλείσει από την 8η Οκτωβρίου, όταν άρχισε η κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα σε παλαιστινιακές οργανώσεις, το λιβανικό σιιτικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολά και τον ισραηλινό στρατό, εξήγησε η UNICEF σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πρόσθεσε ότι η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία που παραμένουν ανοικτά αλλά βρίσκονται κοντά στα σύνορα Λιβάνου/Ισραήλ είναι χαμηλή.

Η UNICEF επισήμανε πως αυτή η νέα κρίση προστίθεται στην προϋπάρχουσα: καταγραφόταν ήδη σωρεία προβλημάτων για πολλά παιδιά στον Λίβανο, καθώς εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, μέρος τους (τουλάχιστον το 16%) είχε ήδη εγκαταλείψει το σχολείο για να πάει να βρει δουλειά σε πολύ μικρή ηλικία.

Αυτή η διπλή «φρικτή κρίση διαβρώνει την παιδική ηλικία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών. Το βάρος της συντρίβει τα όνειρα των παιδιών και τους στερεί τη μόρφωση, την ευτυχία και το μέλλον τους», τόνισε ο Εντουάρ Μπεγκμπεντέρ, αντιπρόσωπος της Γιούνισεφ στον Λίβανο.

Πρόσθεσε πως τα δεινά που υπομένουν τα παιδιά στον Λίβανο πρέπει να σταματήσουν.

Σε ιστορική οικονομική κρίση ο Λίβανος από το 2019

«Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να εγγυηθούμε πως κάθε παιδί στον Λίβανο πάει σχολείο και μορφώνεται, προστατεύεται από κάθε σωματική και ψυχική βία και του προσφέρεται η ευκαιρία να αναπτυχθεί και να συνεισφέρει στην κοινωνία», επέμεινε ο Ε.Μπεγκμπεντέρ.

Στα τέλη του 2019, η χώρα της Μεσογείου βυθίστηκε στη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρίση αποδίδεται εν μέρει στην ενδημική διαφθορά, φαινόμενο που μαστίζει την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας για δεκαετίες. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα τρία τέταρτα του λιβανικού πληθυσμού, που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια, ζουν στη φτώχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.