ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μιανμάρ: Βρέθηκαν 14 πτώματα σε παραλία – Μέλη της μειονότητας Ροχίνγκια

Επιχείρησαν να φύγουν στη Μαλαισία

Μιανμάρ: Βρέθηκαν 14 πτώματα σε παραλία – Μέλη της μειονότητας Ροχίνγκια

Τα πτώματα 14 ανθρώπων σε μια παραλία στη Μιανμάρ βρέθηκαν , όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ενώ ένας διασώστης είπε ότι ορισμένοι ήταν μέλη της μειονότητας Ροχίνγκια και προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα δια θαλάσσης.

«Βρέθηκαν 14 πτώματα και 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι ιδιοκτήτες του σκάφους, διασώθηκαν», είπε ο Τουν Σούε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιφέρεια Πατέιν, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Ρανγκούν.

Ένας διασώστης της Οργάνωσης Διάσωσης της Μιανμάρ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι τα οκτώ πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή. Όλοι τους ήταν Ροχίνγκια που επιχείρησαν να φύγουν στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα θύματα είναι 12 γυναίκες και δύο αγόρια. Οι επίδοξοι μετανάστες προέρχονταν από τις πόλεις Μπουτιντάουνγκ, Μαουνγκντάου και Σίτουε, στην Πολιτεία Ραχίν, όπου ζουν οι Ροχίνγκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκατοντάδες χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν φύγει από τη χώρα από το 2017, μετά τη βίαιη καταστολή από τον στρατό που διέπραξε σφαγές και βιασμούς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων. Οι Ροχίνγκια που βρίσκονται ακόμη στη χώρα θεωρούνται συνήθως «ξένοι» που έφτασαν εκεί από το Μπανγκλαντές και τους αρνούνται την υπηκοότητα, τα δικαιώματά τους και την πρόσβαση σε υπηρεσίες. Κάθε χρόνο εκατοντάδες προσπαθούν να φύγουν και επιλέγουν ως προορισμό τους κυρίως τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.