ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα Ζηλανδία: Ο 44χρονος Κρις Χίπκινς εξελέγη νέος πρωθυπουργός της χώρας

Επέλεξε την Κ.Σεπουλόνι ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την πρώτη γυναίκα με καταγωγή από τον Ειρηνικό που αναλαμβάνει τη θέση

Νέα Ζηλανδία: Ο 44χρονος Κρις Χίπκινς εξελέγη νέος πρωθυπουργός της χώρας

Τον 44χρονο Κρις Χίπκινς εξέλεξε το κυβερνών Εργατικό κόμμα της Νέας Ζηλανδίας ως διάδοχο της Τζασίντα Άρντερν.

Μάλιστα, να σημειωθεί πως ο Χίπκινς, γίνεται ο 41ος πρωθυπουργός της χώρας.

Ήταν ο μόνος υποψήφιος για τη θέση και η εκλογή του από το κόμμα σήμερα ήταν κυρίως μια τυπική διαδικασία, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Πέμπτη της Άρντερν ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία και την ηγεσία των Εργατικών.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο και η μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής μου», δήλωσε ο ίδιος. «Νιώθω μεγάλη ενέργεια και ενθουσιασμό από τις προκλήσεις που έχω μπροστά μου», πρόσθεσε.

Ο Χίπκινς επέλεξε την Κάρμελ Σεπουλόνι ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την πρώτη γυναίκα με καταγωγή από τον Ειρηνικό που αναλαμβάνει τη θέση.

Έγινε γνωστός για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας

Γνωστός με το παρωνύμιο «Τσίπι», ο Χίπκινς έγινε γνωστός χάρη στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 και ήταν ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης Άρντερν που μπορούσε να αντιμετωπίζει καλύτερα τα προβλήματα που προέκυπταν.

Εξελέγη πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2008, αλλά βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως το πρόσωπο της κυβέρνησης στη διάρκεια της πανδημίας. Διορίστηκε υπουργός Υγείας τον Ιούλιο του 2020, προτού γίνει υπουργός αρμόδιος για τη διαχείριση της covid στο τέλος του ίδιου έτους.

Η 46χρονη Σεπουλόνι έχει καταγωγή από τη Σαμόα, την Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία και ζει στο Όκλαντ, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ζητημάτων Αναπηρίας, όπως και υπουργός για τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και την Κληρονομία.

Ο Χίπκινς επεσήμανε ότι το υπόλοιπο υπουργικό του συμβούλιο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Προτού γίνει πρωθυπουργός ο Χίπκινς, η Άρντερν θα επιδώσει την παραίτησή της στην εκπρόσωπο του βασιλιά Καρόλου στη Νέα Ζηλανδία, στη γενική κυβερνήτρια Σίντι Κίρο, η οποία θα διορίσει τον Χίπκινς. Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας αναμένεται την Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.