ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Νότια Κορέα: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης των κοριών – Εμφανίστηκαν σε πανεπιστήμιο, ξενοδοχείο και σάουνα

Οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες αλλά τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα

Νότια Κορέα: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης των κοριών – Εμφανίστηκαν σε πανεπιστήμιο, ξενοδοχείο και σάουνα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τους κοριούς που έχουν προκαλέσει ανησυχία σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

Τουλάχιστον 17 κρούσματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα Σεούλ και στις πόλεις Μπουσάν και Ιντσέον.

Τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε η παρουσία κοριών σε ένα πανεπιστήμιο στην πόλη Νταεγού στα νοτιοδυτικά. Αργότερα αναφέρθηκαν σε τουριστικά καταλύματα και σε μια δημόσια σάουνα.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει 500 εκατ. γουόν (358.000 ευρώ) και έχει συστήσει μια ομάδα αντιμετώπισης κατά των κοριών.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ έχει προγραμματίσει να επιθεωρήσει περίπου 3.200 δημόσιες εγκαταστάσεις για να αξιολογήσει τις συνθήκες υγιεινής τους ,ενώ θα λάβει μέτρα και για τα μέσα μεταφοράς.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα, όπως σημειώνει το BBC, η Νότια Κορέα θεωρείτο ότι είχε εξαλείψει τους κοριούς έπειτα από μια πανεθνική εκστρατεία εξόντωσης τη δεκαετία του 1960.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες και δεν είναι επικίνδυνοι, αλλά τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Με τη σειρά του το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει πληγές που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις ή ουλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.