ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ε.Μακρόν τώρα θυμήθηκε την ανάγκη βιομηχανίας: «Οταν φθίνει, η χώρα καθίσταται χάνει την ανεξαρτησία της»

«Όταν φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει» - Θέλει να επαναβιομηχανοποιήσει την χώρα

Ο Ε.Μακρόν τώρα θυμήθηκε την ανάγκη βιομηχανίας: «Οταν φθίνει, η χώρα καθίσταται χάνει την ανεξαρτησία της»

Οικονομικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πρώτο συγκεκριμένο βήμα του με στόχο να απαντήσει στις επιδοτήσεις «Αγοράστε αμερικανικά» του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεταδίδει το Politico.

Ο Γάλλος πρόεδρος τώρα θυμήθηκε την ανάγκη ύπαρξης βιομηχανίας και μάλιστα την συνέδεσε με την ανεξαρτησία της χώρας.

Στην Ελλάδα πιστοί στα κελεύσματα των Βρυξελλών μάλλον θα κάνουν πως δεν άκουσαν.

«Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα μεταρρυθμίσει τα κριτήρια για το μπόνους αυτοκινήτου», είπε στο πλαίσιο ομιλίας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την επανεκβιομηχάνιση. «Θα υποστηρίξουμε μπαταρίες και οχήματα με θετικό αποτύπωμα άνθρακα που παράγονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «μικρή επανάσταση».

Τα νέα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε προσεχές «νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία», το οποίο πρόκειται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, πριν συζητηθεί στη γαλλική βουλή.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε προστατευτικοί, δεν πρόκειται να κλείσουμε την αγορά, αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων για να επιταχύνουμε τη μη ευρωπαϊκή εκβιομηχάνιση», είπε ο Μακρόν, επικαλούμενος τον κινεζικό ανταγωνισμό αλλά και το πακέτο Μπάιντεν για παροχή κινήτρων στην αμερικανική πράσινη τεχνολογία βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Γάλλος πρόεδρος πιέζει για ευρωπαϊκή απάντηση στις επιδοτήσεις της Ουάσιγκτον από πέρυσι, όταν εγκρίθηκαν, ωθώντας τις Βρυξέλλες να καταγγείλουν τα μέτρα των ΗΠΑ ως βλαπτικά προς την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο Μακρόν προέτρεψε την ΕΕ να λάβει παρόμοια μέτρα για τις μπαταρίες.

 «Δεν θέλω η Ευρώπη να υποστηρίζει μπαταρίες που δεν κατασκευάζονται στην Ευρώπη, γιατί ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Κινέζοι βοηθούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ευρώπη», είπε ο Μακρόν.

«Όταν φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει»

«Οταν η βιομηχανία φθίνει, η χώρα καθίσταται ανίκανη να παράξει πλούτο και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της», αναφέρει εξάλλου σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο πρόεδρος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως «επί 30 χρόνια ήμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν κατάφερε να νικήσει στη μάχη με τη μαζική ανεργία, που είχε τόσες δυσκολίες με τα δημόσια ελλείμματα και το εξωτερικό εμπόριο».

«Η επανεκβιομηχάνιση ισοδυναμεί με τη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, με τη χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, με το να βρούμε λύσεις στην οικολογική μετάβαση, με το να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας, να προσελκύσουμε την καινοτομία και τις δεξιότητες σε όλους τους τομείς, να μειώσουμε το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου και, ασφαλώς, να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της υπαίθρου», επισημαίνει ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξηγεί ακόμη ότι η στρατηγική επανεκβιομηχάνισης έχει ξεκινήσει και υπάρχουν ήδη «τα αποτελέσματα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής» που ακολουθείται, μεταδίδει το ΑΠΕ. «Ακούμε συχνά να λέγεται ότι πρέπει να έχουμε επανεκβιομηχάνιση και, παράλληλα, να φορολογήσουμε τους πλούσιους. Όταν όμως φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει. Πρόκειται για έναν γαλλικό παραλογισμό!» λέει ο Εμανουέλ Μακρον.

Απέναντι στις ΗΠΑ, και σ’ έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Mακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».

Σε ερώτηση για τα κοινωνικά κινήματα ενάντια σε μεταρρυθμίσεις, πρώτιστα δε για το συνταξιοδοτικό, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά: «Δεν μπορούμε να είμαστε η χώρα με το πιο γενναιόδωρο κοινωνικό μοντέλο, με τα πιο σοβαρά ελλείμματα και με τη μεγαλύτερη αποβιομηχάνιση. Όσοι το υποστηρίζουν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Κι έχουν βαριά ευθύνη διότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο των άκρων στην εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο φορές αντιμετώπισα την ακροδεξιά στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών. Εξήγησα το 2017 ότι “αυτό που προτείνετε για το ευρώ δεν μπορεί να γίνει” και το 2022 ότι “αυτό που προτείνετε για την αγοραστική δύναμη είναι ανέφικτο”. Είχα ως βάση την πραγματικότητα και πάνω σ’ αυτήν οικοδόμησα μια ιδέα. Δεν μπορεί να υπάρξει γαλλική πολιτική όταν δεν μιλάμε επί του πραγματικού», καταλήγει ο Γάλλος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.