Ο Τ.Μπάιντεν κάνει αστεία με την ηλικία του προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις γκάφες του

Προσπαθεί να πείσει ότι είναι ικανός για ακόμα μία θητεία

Ο Τ.Μπάιντεν κάνει αστεία με την ηλικία του προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις γκάφες του

Το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου αποτελεί παραδοσιακά μια ευκαιρία για τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο να ασκηθεί στο χιούμορ και να στείλει με αυτόν τον τρόπο μηνύματα που θα απέφευγε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του πρωτοκόλλου θέλοντας παράλληλα να διασκεδάσει τις απανωτές λεκτικές γκάφες του που για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό οφείλεται στην ηλικία του.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζο Μπάιντεν, επέλεξε να κάνει πλάκα με το μεγαλύτερο πολιτικό του μειονέκτημα, την ηλικία του. Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η προχωρημένη του ηλικία.

Ξεκινώντας τα αστεία του ανέφερε «Πιστεύω στην πρώτη τροπολογία, όχι μόνο επειδή την έγραψε ο καλός μου φίλος Τζίμι Μάντισον», είπε, αναφερόμενος σε έναν από τους ιδρυτές της Αμερικής, ο οποίος πέθανε το 1836.

Συνέχισε: «Κοιτάξτε, καταλαβαίνω ότι η ηλικία είναι ένα απολύτως λογικό ζήτημα. Είναι στο μυαλό όλων και με τον όρο όλοι, εννοώ τους New York Times. Τίτλος: «Η προχωρημένη ηλικία του Μπάιντεν είναι ένα μεγάλο θέμα. Η ηλικία του Τραμπ, ωστόσο, δεν είναι».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Don Lemon, τον παρουσιαστή του CNN, ο οποίος απολύθηκε αυτή την εβδομάδα μετά από μια σειρά παραλείψεων, μεταξύ των οποίων και σχόλια ότι η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Νίκι Χέιλι, 51 ετών, «δεν είναι στην ακμή της», επειδή «μια γυναίκα θεωρείται ότι βρίσκεται στην ακμή της στα 20 και στα 30 και ίσως στα 40 της».

Οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί προσκεκλημένοι γέλασαν με την καρδιά τους, όταν ο πρόεδρος είπε το Σάββατο: «Λένε ότι είμαι αρχαίος, εγώ λέω ότι είμαι σοφός. Λένε ότι έχω ξεπεράσει τα όρια- ο Ντον Λέμον θα έλεγε: «Αυτός είναι ένας άνδρας στην ακμή του»».

Υπήρξε επίσης μια έμμεση τοποθέτηση ότι, παρά τις ανησυχίες σχετικά με την ετοιμότητά του για μια εξαντλητική προεκλογική εκστρατεία, ο Μπάιντεν είναι έτοιμος για τη μάχη με τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε για την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μια ακροδεξιά βουλευτή από τη Τζόρτζια: «Θέλω όλοι να διασκεδάσουν απόψε, αλλά σας παρακαλώ να είστε ασφαλείς. Αν βρεθείτε αποπροσανατολισμένοι ή μπερδεμένοι, είτε είστε μεθυσμένοι, είτε η Marjorie Taylor Greene».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.