ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πλημμύρες στο Ιράν: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 19 φέρονται ως αγνοούμενοι

Πλημμύρες στο Ιράν: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Καταστροφές σε περιοχές στα δυτικά της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή της Τεχεράνης.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 19 φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες που έπληξαν από την Τετάρτη περιοχές κοντά στην Τεχεράνη, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν.

«Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στο χωριό Εμαμζαντέχ Νταβούντ, δυτικά, και στις περιοχές Φιρουζκούχ, Ρουντεχέν και Νταμαβάντ, ανατολικά της Τεχεράνης, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανακοίνωσε η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος.

Χώρα σε μεγάλο βαθμό άνυδρη, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε, αλλά και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για επτά νεκρούς και 14 αγνοούμενους στο τουριστικό χωριό Εμαμζαντέχ Νταβούντ και στην περιοχή Νταμαβάντ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί ανέφερε ότι 18 επαρχίες της χώρας επλήγησαν από τις πλημμύρες, κυρίως οι επαρχίες Μαζανταράν, Αλμπόρζ, Μαρκαζί, Ισφαχάν, Γιαζντ και της Τεχεράνης.

Στη Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν, «δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως μέσα στην ιστορική πόλη» που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

Σε σύντομο γραπτό μήνυμα που στάλθηκε την Πέμπτη, η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος συνέστησε στους κατοίκους να αποφύγουν να πλησιάσουν τα ποτάμια και να μεταβούν στις ορεινές περιοχές μέχρι τη Δευτέρα.

Προηγούμενη καταιγίδα με ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισε τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε 22 ανθρώπους στη νότια επαρχία Φαρς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2019, ισχυρές βροχοπτώσεις στον νότο προκάλεσαν τον θάνατο 75 και πλέον ανθρώπων και προκάλεσαν ζημιές ύψους άνω των δύο δισ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.