ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Σαρώνει» τη Βρετανία η καταιγίδα «Λαρίσα» (φωτό-βίντεο)

Οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Μάντσεστερ Πικαντίλι και Σέφιλντ έχουν ανασταλεί μετά την πτώση πολλών δέντρων

«Σαρώνει» τη Βρετανία η καταιγίδα «Λαρίσα» (φωτό-βίντεο)

«Χάος» στη Βρετανία έχει φέρει η καταγίδα «Λαρίσα», με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται να μην ταξιδέψουν σήμερα.Οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Μάντσεστερ Πικαντίλι και Σέφιλντ έχουν ανασταλεί μετά την πτώση «πολλών δέντρων» από τους ισχυρούς ανέμους.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο Νότιγχαμ, το Μάνσφιλντ και το Γουόρσοπ, όπου επίσης ακυρώθηκαν τα δρομολόγια, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Οι αυτοκινητιστές σε αυτοκινητόδρομο στο Μάντσεστερ εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση έφερε τον αυτοκινητόδρομο σε ακινησία, με τη συμφόρηση να εκτείνεται σε 12 χλμ στην ανατολική διαδρομή μεταξύ Ροτσντέιλ και Σάντλγουορθ.

Η κακοκαιρία στη βόρεια Ουαλία ανάγκασε την Transport for Wales να αναστείλει την κυκλοφορία των τρένων σε ορισμένες γραμμές. Και κοντά στο Λίβερπουλ, η Merseyrail ανέστειλε τα δρομολόγιά της μέχρι το πρωί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Γραφείο εξακολουθεί να έχει σε ισχύ αρκετές προειδοποιήσεις για χιόνι και πάγο, συμπεριλαμβανομένων δύο πορτοκαλί προειδοποιήσεων που καλύπτουν τη βόρεια Αγγλία και τα Μίντλαντς μέχρι το μεσημέρι και την Ουαλία μέχρι τις 9 το πρωί.

Τέσσερις κίτρινες προειδοποιήσεις για χιόνι καλύπτουν επίσης μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας, με εξαίρεση τη νοτιοανατολική Αγγλία και τη δυτική Σκωτία.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο ανέφερε ότι το μεγαλύτερο βάθος χιονιού που καταγράφηκε ήταν 27 εκατοστά σε σημείο στη Βόρεια Ουαλία.

Οι επικίνδυνες συνθήκες περιλαμβάνουν χιόνι που προβλέπεται ότι σήμερα θα φτάσει έως και τα 40 εκατοστά σε κάποιες περιοχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Για το λόγο αυτό σε ισχύ είναι δύο πορτοκαλί προειδοποιήσεις για «σοβαρή διατάραξη» των μεταφορών και της ηλεκτροδότησης στη βόρεια Αγγλία και βόρεια Ουαλία.

Μία οδηγός που εγκλωβίστηκε στον αυτοκινητόδρομο προς Μάντσεστερ έμεινε αποκλεισμένη στο αυτοκίνητό της για έξι ώρες μαζί με τον 15χρονο γιο της, καθώς μαινόταν χιονοθύελλα. Μιλώντας από το αυτοκίνητό της, δήλωσε στο Sky News: «Θα έλεγα ότι υπάρχουν εκατοντάδες και εκατοντάδες και εκατοντάδες αυτοκίνητα. Πηγαίνει πίσω για 16 μίλια νομίζω σε ένα δρόμο».

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξύπνιοι και να μην σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάμε στην τουαλέτα ή να πιούμε νερό».

Ο Σάιμον Πιτς, επικεφαλής ποδοσφαιρικός συντάκτης του ειδησεογραφικού πρακτορείου PA, έχει κολλήσει στο δρόμο για περισσότερες από επτά ώρες μετά την κάλυψη του αγώνα Europa League της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford του Μάντσεστερ χθες το βράδυ.

Δήλωσε: «Μετακινήθηκα περίπου 25 μίλια (40 χλμ) κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα πρώτα 15 μίλια (24χλμ) περίπου ήταν ελεύθερα, οπότε βρίσκομαι σε ακινησία για πολύ ώρα».

«Δεν έχω ξαναπεράσει ποτέ από κάτι τέτοιο. Η διαδρομή για το σπίτι μου συνήθως διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, το περισσότερο που μου έχει πάρει ποτέ είναι δυόμισι ώρες. Θα μπορούσα να πετάξω μέχρι τη Νέα Υόρκη σε αυτό το διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με το ρολόι μου, αυτή τη στιγμή έχει -1C, νομίζω ότι κάποια στιγμή έπεσε στους -4C, αλλά σύμφωνα με την εφαρμογή καιρού μου αισθάνομαι ότι έχει -7C», δήλωσε.

Στο Γιορκσάιρ, περίπου 2.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα σήμερα το πρωί, με ένα μπλακ άουτ να επηρεάζει την περιοχή του νότιου Γιορκσάιρ, ανέφερε η Northern Powergrid.

Η αστυνομία ζήτησε από τους οδηγούς στην Ουαλία να μην ταξιδέψουν εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια. Και στη Βόρεια Ιρλανδία, 137 σχολεία έκλεισαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το χιόνι ανάγκασε επίσης το αεροδρόμιο East Midlands, κοντά στο Λέστερσαϊρ, να κλείσει προσωρινά τον διάδρομο προσγείωσης – αν και έκτοτε άνοιξε ξανά. Και η πλειονότητα των πτήσεων που αναχωρούν από το αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ καθυστέρησαν σήμερα το πρωί. Οι πτήσεις ανεστάλησαν επίσης στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ για περίπου μία ώρα για να καθαριστεί ο διάδρομος προσγείωσης από το χιόνι.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησε επίσης τους πολίτες να ταξιδεύουν μόνο εάν το ταξίδι τους είναι απαραίτητο.

Ο μετεωρολόγος, Jonathan Vautrey, δήλωσε ότι η καταιγίδα, φέρνει βροχή και χιόνι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναμένεται να εκδοθεί νέα κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι και πάγο σε μεγάλο μέρος της βόρειας Αγγλίας και της Σκωτίας από τις 3 μ.μ. αύριο έως τις 6 π.μ., τοπική ώρα της Κυριακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.