ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σεισμός στην Ταϊβάν: Έλληνας περιγράφει τη στιγμή της διάσωσης εγκλωβισμένων – «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

«Σκηνές πολέμου, τρομερές εκρήξεις από τις κατολισθήσεις, φασαρία, σκόνη να μην μπορείς να δεις τίποτα» αναφέρει

Σεισμός στην Ταϊβάν: Έλληνας περιγράφει τη στιγμή της διάσωσης εγκλωβισμένων – «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

Για στον απεγκλωβισμό 11 ατόμων από το φαράγγι Ταρόκο μετά το μεγάλο σεισμό της Ταϊβάν και τη βοήθεια που προσέφερε μίλησε ο Δημήτρης Μπέλμπας.

Ο ίδιος μιλώντας για το μεγάλο σεισμό της Ταϊβάν είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο» και περιέγραψε πως τα τελευταία 16 χρόνια ζει στη Σιγκαπούρη.

Σημείωσε πως: «Πήγαμε για τις σχολικές διακοπές στην Ταϊβάν για να δούμε την οικογένεια της γυναίκας μου και να πάμε μία οικογενειακή εκδρομή στο φαράγγι του Τάροκο. Ο σεισμός μας βρήκε σε ένα μονοπάτι στο φαράγγι όπου αποκλειστήκαμε με τρεις γυναίκες από την Ταϊβάν. Συνολικά 11 άτομα εγκλωβιστήκαμε στο μέσα στο φαράγγι».

«Έχω ζήσει τον σεισμό του ’81 στην Αθήνα, τέτοιο σεισμό όμως όπως στην Ταϊβάν δεν το έχω ζήσει ποτέ ξανά. Σκηνές πολέμου, τρομερές εκρήξεις από τις κατολισθήσεις, φασαρία, σκόνη να μην μπορείς να δεις τίποτα, να μην μπορείς να αναπνεύσεις. (…) Ήταν βίωμα ζωής» τόνισε.

Περιέγραψε πως άρχισαν να πέφτουν βράχοι και να σημειώνονται κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περάσματα μέσα από το φαράγγι. Όταν σταμάτησε και βεβαιώθηκε ότι ήταν όλοι καλά, αναζήτησε εγκλωβισμένους πεζοπόρους. Εντόπισε μια 5μελή οικογένεια με τρία παιδιά και τρεις ακόμη γυναίκες. Με ψυχραιμία και όντας εκπαιδευμένος πρόσκοπος οδήγησε τα άτομα σε ασφαλές σημείο.

«Όταν φύγαμε οι ενήλικες, υποσχέθηκα στην οικογένεια ότι θα γυρίσουμε να τους απεγκλωβίσουμε», είπε φανερά συγκινημένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έμειναν στο φαράγγι περίπου 8 ώρες μέχρι να εντοπίσουν διέξοδο. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και τις τρεις γυναίκες περπάτησαν 1,5 ώρα μέχρι να βρουν βοήθεια και να τη στείλουν να απεγκλωβίσει την οικογένεια που είχε μείνει πίσω στο φαράγγι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.