ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεξουαλικό σκάνδαλο στη Βρετανία: Παραιτήθηκε βουλευτής των Εργατικών

Τι αναφέρει η επιτροπή ηθικής του βρετανικού κοινοβουλίου

Σεξουαλικό σκάνδαλο στη Βρετανία: Παραιτήθηκε βουλευτής των Εργατικών

Μία ακόμη «ανατάραξη» έχει να αντιμετωπίσει το… κλονισμένο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του βουλευτή των Εργατικών, Κρις Μάθεσον, για τον οποίο προτάθηκε αναστολή των καθηκόντων του από την επιτροπή ηθικής του βρετανικού κοινοβουλίου «για σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής λάθος συμπεριφοράς».

Ο 54χρονος Κ.Μάθεσον, ο οποίος ήταν παντρεμένος, διαπιστώθηκε ότι απηύθυνε πρόσκληση «με σεξουαλικά κίνητρα» σε συνεργάτη του για να κάνουν μαζί ένα ιδιωτικό ταξίδι.

Η ίδια επιτροπή που ερεύνησε τον Κ.Μάθεσον διαπίστωσε ότι «έκανε απρεπείς σεξουαλικές προτάσεις» σε άλλη συνεργάτη του κατά τη διάρκεια επαγγελματικής εκδήλωσης.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο 54χρονος βουλευτής «προσκάλεσε τη συνεργάτη του στο διαμέρισμά του, τη φίλησε δύο φορές στο μέτωπο και προσπάθησε να την φιλήσει στο στόμα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Μάθεσον ήθελε να ξεκινήσει σεξουαλική σχέση με την καταγγέλλουσα. Οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν ότι οι πράξεις του ήταν εντελώς μη συναινετικές καθώς και απειλητικές και εξευτελιστικές προς την καταγγέλλουσα», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της επιτροπής, πριν να γίνει γνωστή η παραίτηση του βουλευτή των Εργατικών, ήταν να ανασταλούν τα καθήκοντά του για ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.