ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στη Βρετανία ακούνε τους γιατρούς: Αυξήσεις μισθών και εφάπαξ καταβολή ποσού

Τα βρετανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν την πλειονότητα των εργαζομένων ενέκριναν την πρόταση για αυξήσεις

Στη Βρετανία ακούνε τους γιατρούς: Αυξήσεις μισθών και εφάπαξ καταβολή ποσού

Τα συνδικάτα των υγειονομικών που εκπροσωπούν την πλειονότητα των εργαζομένων στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ενέκριναν την Τρίτη την πρόταση της κυβέρνησης για μισθολογικές αυξήσεις.

Η πρόταση αφορά το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και τις μαίες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην Αγγλία.

Περιλαμβάνει την εφάπαξ καταβολή ποσού ίσου με το 2% του μισθού για το οικονομικό έτος 2022/23 και αύξηση μισθού 5% για το 2023/24. Έγινε δεκτή από το μεγαλύτερο συνδικάτο, το Unison, καθώς και από άλλες τρεις μικρότερες συνδικαλιστικές ενώσεις, ωστόσο άλλες, όπως οι Unite και Royal College of Nursing την απέρριψαν και σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ είπε ότι η πρόταση αυτή ήταν η τελική και το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το NHS Staff Council, που περιλαμβάνει εκπροσώπους των εργοδοτών και των σωματείων εργαζομένων, δείχνει ότι η πλειονότητα τη θεωρεί «δίκαιη και λογική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα, πρόθεσή μου είναι να την εφαρμόσω», τόνισε ο υπουργός, «μολονότι ορισμένα σωματεία ίσως επιλέξουν να συνεχίσουν (την απεργία) ελπίζουμε ότι τα μέλη τους, θα αναγνωρίσουν ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που στηρίζεται από τους συναδέλφους τους και θα αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.