Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Στην 80η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Αλ Τζολάνι – Ο πρώτος Σύρος ηγέτης που πηγαίνει μετά από περίπου 60 χρόνια

Ο επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος, παρουσιάζεται... μετανιωμένος και έτοιμος να αποκαταστήσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας του

Στην 80η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Αλ Τζολάνι – Ο πρώτος Σύρος ηγέτης που πηγαίνει μετά από περίπου 60 χρόνια

Ο επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος της Συρίας, Αχμέντ αλ-Σαράα, έφτασε στη Νέα Υόρκη ενόψει της συμμετοχής του στην 80η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας, γίνεται ο πρώτος ηγέτης της Συρίας που το κάνει αυτό, μετά από περίπου 60 χρόνια.

Μαζί του βρίσκονται αρκετοί υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι της ισλαμικής κυβέρνησης της Συρίας, όπως ανέφερε χθες (21/09) το SANA.

«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό διπλωματικό γεγονός για τη Δαμασκό, καθώς επιστρέφει στη σκηνή του ΟΗΕ σε επίπεδο αρχηγού κράτους για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες», ανέφερε το SANA.

Η συζήτηση της 80ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα ξεκινήσει αύριο (23/09), θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Ο Αλ-Σαράα, που κάποτε ήταν μέλος της Αλ-Κάιντα και βασικός παράγοντας στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, πλέον έχει ενδυθεί τον μανδύα του μετανιωμένου ηγέτη και εμφανίζεται… αποφασισμένος να ανοικοδομήσει τη χώρα του, αποκαθιστώντας τις διαταραγμένες διεθνείς σχέσεις της Συρίας.

Οι ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει την προθυμία τους να συνεργαστούν με τη νέα ηγεσία της Συρίας, τονίζοντας όμως ότι θα την κρίνουν με βάση τις πράξεις της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.