ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τεξανή γυρίζει τον κόσμο από το 1998 για να δει όλες τις ηλιακές εκλείψεις

Φιλοδοξεί να φτάσει τα 103 για να προλάβει να δει συνολικά 50 εκλείψεις

Τεξανή γυρίζει τον κόσμο από το 1998 για να δει όλες τις ηλιακές εκλείψεις

Μια γυναίκα από το Τέξας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει όλες τις ηλιακές εκλείψεις που έχουν σημειωθεί από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για την 63χρονη, Λετίσια Φερέρ, η οποία θα παρακολουθήσει την 21η ολική έκλειψη Ηλίου την Δευτέρα (6/4).

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει καθώς, το σπίτι της στην κομητεία του Ντάλας βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης, δηλαδή είναι σε μια από τις περιοχές όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις», λέει η Φερέρ που παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη» με την αίσθηση ότι γίνεται «ένα με το σύμπαν» για λίγες στιγμές. «Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», συμπληρώνει.

Η Τεξανή βάζει στην άκρη χρήματα για τα ταξίδια και παίρνει άδεια από την εργασία της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις.

«Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία (έκλειψη). Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», αφηγείται η 63χρονη.

Φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει 50 ηλιακές εκλείψεις μέχρι να πεθάνει. Για να το πετύχει αυτό, η Λετίσια Φερέρ έχει υπολογίσει ότι πρέπει να φτάσει σε ηλικία 103 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.