ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος στην ομάδα των BRICS

Αίτηση ένταξης στην ομάδα των Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής έχει καταθέσει και η Αργεντινή

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος στην ομάδα των BRICS

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών, η οποία είναι γνωστή ως BRICS, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ένας Ιρανός αξιωματούχος.

Η ένταξη του Ιράν στην ομάδα των BRICS (από τα αρχικά των χωρών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), “θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις δύο πλευρές”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ξεχωριστά ότι η Αργεντινή έχει καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στην ίδια ομάδα χωρών.

Αξιωματούχοι της Αργεντινής δεν σχολίασαν άμεσα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη, έχει τις τελευταίες ημέρες αναφερθεί στην επιθυμία του για την ένταξη της χώρας του στην ομάδας των BRICS.

“Την ώρα που ο Λευκός Οίκος σκεφτόταν τι άλλο να καταστρέψει στον κόσμο, η Αργεντινή και το Ιράν κατέθεσαν αιτήσεις για να ενταχθούν στους BRICS,” έγραψε η Ζαχάροβα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία επιδιώκει εδώ και καιρό να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά έχει εντατικοποιήσει πρόσφατα τις προσπάθειές της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.