ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στο προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη – Ένας τραυματίας

«Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του και ξεκίνησε δικαστική έρευνα»

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στο προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη – Ένας τραυματίας

Συναγερμός σήμανε στο προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη έπειτα από ένοπλη επίθεση άνδρα όταν δεν εγκρίθηκε το αίτημά του για βίζα.

Σύμφωνα με το Haberturk, η επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο επίτιμο προξενείο της Σουηδίας και της Νορβηγίας στην Πούντα.

Ο δράστης, ο οποίος μετέβη εκεί για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας, επιτέθηκε με το όπλο που είχε μαζί του όταν δεν μπόρεσε να πάρει την απάντηση που ήθελε.

Μια υπάλληλος του προξενείου τραυματίστηκε πρώτα στο στήθος και στη συνέχεια στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η θεραπεία της συνεχίζεται στην εντατική.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, σε δήλωση σχετικά με την επίθεση το γραφείο του κυβερνήτη της Σμύρνης ανέφερε: «Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του και ξεκίνησε δικαστική έρευνα».

Σημειώνεται ότι πριν από ένα 24ωρο δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του κορανίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη, σε μία στιγμή έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Σουηδία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής εξαιτίας περιστατικών βεβήλωσης του Κορανίου.

Ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ ποδοπάτησαν αντίτυπο του κορανίου και στην συνέχεια το έκαψαν, όπως είχαν κάνει στο τέλος του Ιουνίου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά στο μεγάλο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι πράξεις βεβήλωσης έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών ενώ έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.