ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλλει την ειρήνη

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλλει την ειρήνη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η πολιτική οργάνωση των Βορειοηπειρωτών ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της οποίας καταδικάζει τις δηλώσεις Μπερίσα περι αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα τις χαρακτηρίζει ως “ανιστόρητες δηλώσεις” που θέτουν σε απειλή την ειρήνη και την συμπόρευση των χωρών καθώς προσβάλουν τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

 «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»,- μας διδάσκει ο σοφός λαός για τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα πλέον χείλη και αφορούσαν την ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας εις βάρος της Ελλάδας.

 Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με τα όσα οι καιροί επιβάλλουν και οι λαοί οραματίζονται.

 Γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες καθώς προσβάλουν τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει, όπως επιβάλλεται και απ’ τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, τις σχέσεις δύο εταίρων, εν προκειμένω Αλβανίας και Ελλάδας.

 Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους δηλώσεις που απ’ τη μια εμπνέονται από δυνάμεις που κραυγάζουν υπέρ των συγκρούσεων και εντάσεων και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν  αυτές τις δυνάμεις σε μια συνεχιζόμενη εθνικιστική έξαρση που παρατηρείται στη χώρα.

 Καιρός να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε το απόστημα του εθνικισμού να αποστειρωθεί και να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου που διασφαλίζει και την πρόοδο, και την ευημερία του Αλβανικού λαού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.