ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: «Αυτά συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για την αναθεώρηση των ιστορικών βιβλίων»

Σκόπια: «Αυτά συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για την αναθεώρηση των ιστορικών βιβλίων»

Στις 17 και 18 Μαΐου στην Οχρίδα πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση της Μικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα υπουργεία Εξωτερικών, όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Εποικοδομητική ατμόσφαιρα

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο αντιπροσωπείες από Σκόπια και Ελλάδα, σε εποικοδομητική και συναδελφική ατμόσφαιρα πραγματοποίησαν λεπτομερή και πλήρη αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων της ιστορίας στο σχολείο, στα σχολικά βιβλία και στα διδακτικά βοηθήματα για την ιστορία στη χρήση και στις δύο χώρες.

«Το συμφωνηθέν υλικό θα πρέπει να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατόν, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε αλυτρωτική και ρεβιζιονιστική αναφορά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τψν Σκοπίων.

«Να δημιουργηθεί θετική εικόνα για το άλλο μέρος»

«Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών και σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές της UNSCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης εγκρίθηκε η μεθοδολογία που περιγράφεται στα συμπεράσματα, όσον αφορά την αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών βιβλίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Και οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη περισσότερου περιεχομένου στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης στην εκπαίδευση, προκειμένου να δημιουργηθεί θετική εικόνα για το άλλο μέρος», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.