ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Διευθυντής επέστρεψε στο σχολείο μετά από ανακοπή καρδιάς και οι μαθητές ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς (βίντεο)

Μέλη του προσωπικού τον έσωσαν με τη βοήθεια απινιδωτή

Βρετανία: Διευθυντής επέστρεψε στο σχολείο μετά από ανακοπή καρδιάς και οι μαθητές ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς (βίντεο)

Συγκινητικά θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν μαθητές Δημοτικού στον διευθυντή του σχολείου τους στο Σάουθπορτ της Βρετανίας όταν επέστρεψε ύστερα από επτά μηνές, λόγω ανακοπής καρδιάς που υπέστη εντός του χώρου εργασίας του.

Ο 68χρονος Νικ Σέραν κατάφερε να νικήσει τη μεγάλη μάχη καθώς μέλη του προσωπικού τον έσωσαν με τη βοήθεια απινιδωτή που διέθετε το σχολείο.

Όταν επέστρεψε στο σχολείο, οι μαθητές του έδειξαν τον ενθουσιασμό τους: άλλοι άρχισαν να ζητωκραυγάζουν ενώ υπήρξαν και κάποιοι που έβαλαν τα κλάματα.

Το σχετικό βίντεο με τις αντιδράσεις των μαθητών και τη θερμή υποδοχή βλέποντας τον διευθυντή τους να εισέρχεται στην τάξη μετά την περιπέτεια της υγείας του, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Ο Νικ Σίραν υπέστη καρδιακή ανακοπή πριν από επτά μήνες στο δημοτικό σχολείο «Birkdale Primary» του Σάουθπορτ.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του σχολείου που χρησιμοποίησε τον απινιδωτή μέσα σε 32 δευτερόλεπτα.

Όταν ο διευθυντής κατέρρευσε, οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν τον απινιδωτή έχοντας λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση.

«Είμαι ο πιο τυχερός διευθυντής στον πλανήτη και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους όσοι μου έσωσαν τη ζωή μου», δήλωσε ο Βρετανός διευθυντής στο τηλεοπτικό μαγκαζίνο «BBC Breakfast».

Σχολιάζοντας την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι μαθητές του, ο Nικ Σίραν παραδέχθηκε ότι ήταν για τον ίδιο μία πολύ συναισθηματική στιγμή.

Πώς βρέθηκε ο απινιδωτής στο δημοτικό σχολείο

Ο απινιδωτής που χρησιμοποίησαν οι καθηγητές για να επαναφέρουν στη ζωή τον διευθυντή τους ήταν «δώρο» του Μαρκ Κινγκ.
Το 2011, ο 12χρονος γιος του Κινγκ, Όλιβερ, έχασε τη ζωή του από καρδιακή ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα τελευταία 11 χρόνια, ο Κινγκ προσφέρει απινιδωτές στα δημόσια σχολεία της χώρας .

«Μετά το θάνατο του γιου του, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος κολύμβησης στο σχολείο του Λίβερπουλ ”King David High School” αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση να προσφέρει δωρεάν απινιδωτές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Νικ Σίραν είναι ο 68ος άνθρωπος που κατάφερε να σωθεί με τη βοήθεια απινιδωτή που παρασχέθηκε από το «Ίδρυμα Oliver King».

Το ίδρυμα αυτό έχει προσφέρει πάνω από έξι χιλιάδες απινιδωτές σε όλη τη Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.