ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βρετανία: «Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;»: Τα ΜΜΕ «κατακρεουργούν» τον πρίγκιπα Χάρι για το ντοκιμαντέρ

Κυκλοφόρησε χθες το ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους στο Netflix

Βρετανία: «Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;»: Τα ΜΜΕ «κατακρεουργούν» τον πρίγκιπα Χάρι για το ντοκιμαντέρ

«Απρεπείς», «Φτύνουν τον θεσμό χάρη στον οποίο βγάζουν το ψωμί τους», «Σημείο μη επιστροφής», «Επίθεση κατά της παρακαταθήκης της βασίλισσας». Κάπως έτσι σχολιάζουν τα ΜΜΕ στην Βρετανία τα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που κυκλοφόρησε στο Netflix την Πέμπτη.

«Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;», αναρωτιέται η «The Sun», που αφιερώνει -όπως και οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες- την πρώτη της σελίδα και πολλές εσωτερικές σελίδες στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan». «Απρεπείς Σάσεξ», είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της Daily Mail, ενώ η The Mirror κάνει λόγο για «Σημείο μη επιστροφής», τρία χρόνια μετά την αναχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για την Καλιφόρνια.

Οι Σάσεξ στα τρία πρώτα επεισόδια περιγράφουν την συνάντησή τους και την ιστορία αγάπης που ακολούθησε, ενώ επιτίθενται και κατά των βρετανικών ΜΜΕ και των παπαράτσι, κατηγορώντας τους ότι επιδίωξαν «να καταστρέψουν» την Μέγκαν Μαρκλ, συγκρίνοντάς την με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αν και το concept ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ να επικεντρωθούν στην σχέση τους, τα όσα μοιράστηκαν είχαν να κάνουν κυρίως με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο Δούκας του Σάσσεξ κατηγόρησε τους βασιλείς ότι έχουν «τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης προκατάληψης» και η σύζυγός του ισχυρίστηκε ότι το Παλάτι συνεργάστηκε για τη διακίνηση «πρόστυχων ιστοριών» στα ΜΜΕ που είχαν ως στόχο την «καταστροφή» της.

Αυτές όμως δεν ήταν οι μόνες «βόμβες» που έριξαν… Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι παντρεύτηκε από αγάπη και όχι από καθήκον, σε αντίθεση με άλλους άνδρες της οικογένειάς του. Κατηγόρησε επίσης την οικογένειά του ότι έχει ένα «τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης (φυλετικής) προκατάληψης» προς την σύζυγό του.

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε μάλιστα ότι ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, τον άφησε να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, «χωρίς πολλή υποστήριξη ή βοήθεια ή καθοδήγηση» και «κυριολεκτικά» ανατράφηκε από μια «δεύτερη οικογένεια» στην Αφρική.

Από την πλευρά της, η περιγράφει την πρώτη της συνάντηση με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ το 2017, υπονοώντας ότι η τυπικότητά τους ήταν απωθητική για τον «αγαπησιάρικο» χαρακτήρα της. Η Δούκισσα του Σάσσεξ ισχυρίζεται επίσης ότι έλαβε τόσο λίγη υποστήριξη από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που αναγκάστηκε να γκουγκλάρει τους στίχους του εθνικού ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι ο βρετανικός Τύπος καταγγέλλει κυρίως τις επιθέσεις κατά της βασιλικής οικογένειας και του θεσμού της μοναρχίας, και ιδιαίτερα τις κοροϊδίες για το πρωτόκολλο και τις περιγραφές του Ηνωμένου Βασιλείου ως ρατσιστικής και μισαλλόδοξης χώρας. «Είναι μία χονδροειδής μεταμφίεση της πραγματικότητας», γράφει η Daily Mail.

Το ζεύγος «επιδεικνύει παιδιάστικη έλλειψη σεβασμού για την βασιλική κουλτούρα και τα έθιμά της», γράφει η Daily Telegraph, που θεωρεί ότι το Παλάτι «θα υποφέρει» βλέποντας τον Χάρι να θεωρεί ολόκληρη την χώρα του «συμμορία λευκών ρατσιστών υποστηρικτών του Brexit». Η Telegraph υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της τις επιθέσεις κατά της Κοινοπολιτείας που περιέχει το ντοκιμαντέρ.

Πολλοί από τους εμφανιζόμενους – αλλά όχι ευθέως ο Χάρι και η Μέγκαν – καταγγέλλουν την παρακαταθήκη του αποικιοκρατικού και δουλεμπορικού παρελθόντος της βρετανικής αυτοκρατορίας, ανάμεσα σε στιγμιότυπα όπου εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράζει την προσήλωσή της στην Κοινοπολιτεία.

«Η συμπεριφορά τους δείχνει ασέβεια προς την μνήμη της βασίλισσας και προς έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησε με τόση συνέπεια», γράφει η Mirror. Σύμφωνα με την The Times, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην βασιλική οικογένεια δήλωσαν σοκαρισμένα από τις επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το εξοργιστικό είναι ότι οι Σάσεξ συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια χάρη στις βασιλικές τους σχέσεις, φτύνοντας τον θεσμό χάρη στον οποίο βγάζουν το ψωμί τους. Αν σιχαίνονται τόσο την μοναρχία, γιατί δεν εγκαταλείπουν εθελουσίως τους τίτλους τους;», γράφει η Daily Mail.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.