Βρετανία: Νέες απεργίες στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Βρετανία: Νέες απεργίες στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Νέα απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές μεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας αυξήσεις μισθών λόγω του πληθωρισμού.

Οι οδηγοί τρένων κατεβαίνουν σε απεργία σήμερα μετά την προκήρυξη της κινητοποίησης από το συνδικάτο Aslef, ενώ το συνδικάτο RMT καλεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες συντήρησης και ελέγχου να απεργήσουν αύριο.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Νοσηλευτές, προσωπικό ασθενοφόρων, δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους έχουν κατέβει σε απεργία πολλές φορές από το φθινόπωρο στη Βρετανία, για να εξασφαλίσουν αυξήσεις μισθών, καθώς το κόστος διαβίωσης έχει εκτοξευθεί με τον πληθωρισμό να είναι πάνω από 10% εδώ και μήνες.

Ενώ άλλα μικρότερα συνδικάτα έδωσαν τέλος στις κινητοποιήσεις τους, το Aslef και το RMT απορρίπτουν έως τώρα τις προτάσεις για αύξηση μισθών 4% φέτος (ύστερα από +4 έως +5% πέρυσι), συνοδευόμενη από αλλαγές στις συνθήκες εργασίας.

Οι οδηγοί των τρένων σχεδιάζουν να απεργήσουν εκ νέου στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, αρμόδιος για τους σιδηροδρόμους, Χιου Μέριμαν εκτίμησε στο Sky News ότι η πρόταση στο τραπέζι είναι «αρκετά ικανοποιητική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε επίσης τις συνέπειες των απεργιών, που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη μετακίνηση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision που γίνεται αύριο στο Λίβερπουλ και των υποστηρικτών της Manchester City και της Manchester United στο Λονδίνο στις 3 Ιουνίου για τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του FA Cup.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.