ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Νεκροί τέσσερις μαθητές σε μία εβδομάδα από στρεπτόκοκκο ομάδας Α

Συναγερμός στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνο

Βρετανία: Νεκροί τέσσερις μαθητές σε μία εβδομάδα από στρεπτόκοκκο ομάδας Α

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες οι θάνατοι τεσσάρων μικρών παιδιών, που μολύνθηκαν από στρεπτόκοκκο ομάδας Α.

Την Παρασκευή (2/12), ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανακοίνωσε ότι το τέταρτο παιδί, μαθητής δημοτικού στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνο, πέθανε από τη συγκεκριμένη βακτηριακή λοίμωξη, ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς ενός τετράχρονου αγοριού από το Μπάκιγχαμσαϊρ δήλωσαν ότι το παιδί τους πέθανε από τον ίδιο ιό (Strep A).

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός μαθητή από το δημοτικό σχολείο Victoria στο Πέναρθ, τέσσερα μίλια νότια του Κάρντιφ. Την περασμένη εβδομάδα, ένα εξάχρονο παιδί από σχολείο του Σάρεϊ έχασε, επίσης, τη ζωή του από την ίδια λοίμωξη.

Οι αξιωματούχοι της υγείας έχουν δει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου, που μπορεί να προκαλέσει οστρακιά, αν και οι θάνατοι και οι σοβαρές επιπλοκές από τη μόλυνση είναι σπάνιες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ Yimmy Chow, σύμβουλος προστασίας της υγείας στο UKHSA, δήλωσε για την περίπτωση του παιδιού στο Ίλινγκ: «Είμαστε εξαιρετικά θλιμμένοι όταν μαθαίνουμε για τον θάνατο ενός παιδιού στο δημοτικό σχολείο St John’s και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τη σχολική κοινότητα. Σε συνεργασία με την ομάδα δημόσιας υγείας του Συμβουλίου του Ίλινγκ, δώσαμε προληπτικές συμβουλές στη σχολική κοινότητα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.