ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζιάνγκ Ζεμίν: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας σε ηλικία 96 ετών

Αποτέλεσμα λευχαιμίας και πολυοργανικής ανεπάρκειας ο θάνατος του

Ζιάνγκ Ζεμίν: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας σε ηλικία 96 ετών

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών ο πρώην πρόεδρος της Κίνας και πολιτικός Ζιάνγκ Ζεμίν, ο οποίος διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας από το 1989 έως το 2002, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το 1993 ως το 2003 και πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού από το 1989 ως το 2003.

Ο Ζιάνγκ Ζεμίν πέθανε ως αποτέλεσμα λευχαιμίας και πολυοργανικής ανεπάρκειας στη Σανγκάη στις 12:13 μμ (τοπική ώρα), όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο εκλιπών διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το 1989 έως το 2002, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το 1993 ως το 2003 και πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού από το 1989 ως το 2004.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανήλθε στην εξουσία μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις της Πλατείας Τιενανμέν στο Πεκίνο και οδήγησε στο μετασχηματισμό της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου σε παγκόσμια δύναμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.