ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ερσίν Τατάρ: «Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος! – Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί»

Ερσίν Τατάρ: «Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος! – Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί»

Σε συνάντησή του με τον νομάρχη της Αλεξανδρέττας δήλωσε ότι άνθρωποι από περιοχές της Αλεξανδρέττας εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο μετά το 1974 και υπήρξε μια συγχώνευση μεταξύ τους, εννοώντας φυσικά τους άποικους που έστειλε η Τουρκία μετά την εισβολή.

Μίλησε δε και για τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Τουρκίας, να εξηγήσουν μετά το άνοιγμα του Βαρωσιού στον ΟΗΕ και στα κράτη ότι συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να γίνει μόνο στο επίπεδο δυο ίσων κρατών!

Και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος.

Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Στην Κύπρο είστε είτε Τούρκοι είτε Έλληνες.

Εδώ και αιώνες ο τουρκοκυπριακός λαός συνέχισε την ύπαρξή του εκεί κατά την οθωμανική περίοδο πάντα ως διοικούντες την Κύπρο.

Κατά την διάρκεια της βρετανικής περιόδου ζήσαμε κάποιες δυσκολίες, όμως δεν μπήκαμε κάτω από τον ζυγό των Ελλήνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τώρα, επομένως, έχουμε αφήσει πίσω μας αυτές τις ίντριγκες της ομοσπονδίας, τον κίνδυνο στον οποίο θα μας έσερνε η ομοσπονδία, που θα μας έπαιρνε μάλιστα στην προ του 1974 περίοδο».

Σημειώνοντας ότι επιθυμία των Τουρκοκυπρίων είναι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας και της παρουσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τατάρ μίλησε και στο Φόρουμ για τα ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου πάλι είπε για δυο λαούς και για δυο κράτη, ότι το ψευδοκράτος έχει βαθιές ρίζες και ότι «αυτή την στιγμή αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο», για να αντισταθούν σε αυτούς που έχουν σκοπό να τους αφανίσουν από την Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.