Την ερχόμενη εβδομάδα η “ομάδα των ειδικών” θα προχωρήσει στην καταγραφή στα Βαρώσια ανακοίνωσε ο «υπεξ» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, μετά από συνάντησή του χθες με τον «διευθυντή» του «τμήματος βακουφίων», Ιμπραχίμ Μπεντέρ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι ενημερώθηκε για τις έρευνες και τα στοιχεία που κατέχει το «τμήμα βακουφίων» σχετικά με την περίκλειστη πόλη ενώ έκανε λόγο για δύο ακαδημαϊκές έρευνες που έχουν γίνει για το θέμα.

Είπε επίσης ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη και θα ενημερώσει τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για τα Βαρώσια ενώ την Παρασκευή θα καλέσει ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς για να ανταλλάξουν απόψεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε ήδη συνάντηση για το θέμα σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Αμμοχωστιανών την Παρασκευή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στη διάρκεια της οποίας θα επιδοθεί υπόμνημα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που να τονίζει την ανάγκη να επανέλθει η προτεραιότητα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για παράδοση της πόλης στους κατοίκους της.