Μεγάλη φωτιά στα Κατεχόμενα: «Οφείλεται σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλο S-200 από τον πόλεμο στην Συρία»

Μεγάλη φωτιά στα Κατεχόμενα: «Οφείλεται σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλο S-200 από τον πόλεμο στην Συρία»

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Πενταδάκτυλου τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από έκρηξη ενώ ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τη Λευκωσία γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα και ακολούθως ξέσπασε μεγάλη φωτιά.

Τι προκάλεσε την εκκωφαντική έκρηξη και την πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο στα Κατεχόμενα; Θεωρείται ότι επρόκειτο για αντιαεροπορικό πύραυλο S-200 ρωσικής κατασκευής είτε για μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνώστου προελεύσεως όπως αναφέρει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος».

Μάλιστα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τελικά επρόκειτο για μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα τα ξημερώματα λίγο μετά τη 1 και σύμφωνα με Τουρκοκύπριους αξιωματούχους δεν υπήρξαν θύματα.

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέφθηκε τη σκηνή του συμβάντος, συνέδεσε το αντικείμενο με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι κάτι που προέρχεται από το έδαφός μας… Είναι μια από τις κακές πλευρές του πολέμου στην περιοχή που πέφτει στη χώρα μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές αρχές των κατεχομένων προσπαθούσαν να εξακριβώσουν αν το αντικείμενο ήταν αεροσκάφος ή πυραύλος.

Από την πλευρά του ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα ανάρτηση, αφού επισκέφθηκε το σημείο της έκρηξης, υποστήριξε ότι η έκρηξη προέκυψε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση άμεσης εκρηκτικής ύλης (βλήμα), προσθέτοντας ένα νέο σενάριο στο τραπέζι.

«Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε ένα αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στα κατεχόμενα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία αναφέρει

Η Χουριέτ αναφέρει ότι στη Λευκωσία προκλήθηκε πανικός και ότι στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικοί και πυροσβεστική.


Μετά την έκρηξη, σπίτια κοντά στο κατεχόμενο Δίκωμο εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στη Συρία. Στόχος τους ήταν στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Χομς και τα περίχωρα της Δαμασκού κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια επίθεση που έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και άλλοι 21 τραυματίστηκαν.

ΥΠΑΜ: Αξιολογούμε τις πληροφορίες

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Συχνότητα στον ACTIVE, ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες που αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως είπε, δεν υπάρχει πλήρης εικόνα, αλλά κάποια σενάρια για το περιστατικό.

Πενταράς: Θα είχαμε δεκάδες νεκρούς αν έπεφτε αλλού

Για σπάνιο και τυχαίο φαινόμενο έκανε λόγο ο Στρατηγός Ε.Α. Ανδρέας Πενταράς. Δήλωσε ότι αν ο πύραυλος έπεφτε λίγο πιο κάτω θα μιλούσαμε για δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς.

https://twitter.com/Kibris_Genc_TV/status/1145528525778235392


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.