ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ανήσυχος για ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας

Ανήσυχος για ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας

Στις Τομές στα Γεγονότα βρέθηκε καλεσμένος ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος αναφέρθηκε στον κύκλο που κλείνει στην Κυβέρνηση και το τι μέλλει γενέσθαι με τις εταιρείες στον κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κλείνει ένας κύκλος μετά από 7,5 χρόνια, τονίζοντας ότι ολοκλήρωσαν τους στόχους ή τους έχουν τροχιοδρομήσει.

Συμπλήρωσε ότι αφήνει το Υπουργείο με ήσυχη συνείδηση, ενώ έψαχνε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη την κατάλληλη χρονική στιγμή για μια ομαλή μετάβαση χωρίς να υπάρχουν άμεσα καυτά θέματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι καυτές πατάτες είναι πάντα εκεί.

Ερωτηθείς τι θα άλλαζε, είπε ότι παρόλο που υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα ή διαφορετικά, αναρωτήθηκε τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε και εάν θα έπρεπε να σταματήσουμε τα πάντα και να περιμένουμε την λύση του Κυπριακού.

Επεσήμανε ότι εάν οι αγορές το επιτρέψουν, θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν ανακάμψει η αγορά, τότε οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Σχολιάζοντας την συμφωνία Ιταλίας- Ελλάδας, είπε ότι δεν αγγίζει άμεσα τη ΚΔ αλλά έρχεται να προστεθεί στις άλλες τρεις που επισυνάπτει η ΚΔ, οριοθετώντας το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η περιοχή μας.

Σε ερώτηση εάν βλέπει θερμό επεισόδιο, απάντησε ότι η Κύπρος δεν έχει τα μέσα για να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά εξέφρασε ανησυχία για ένα επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.