ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συναντήσεις για τον Χ.Πετρίδη στα ΗΑΕ – Οι επαφές που πραγματοποίησε (φώτο)

Συναντήσεις για τον Χ.Πετρίδη στα ΗΑΕ – Οι επαφές που πραγματοποίησε (φώτο)

Ο υπουργός Άμυνας Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης βρέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με το Διάδοχο Πρίγκιπα του ‘Αμπου Ντάμπι και αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Νάχιαν των Εμιράτων.

Ο υπουργός Άμυνας Κύπρου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ‘Αμπου Ντάμπι και τη Διεθνή Έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού IDEX 2021 είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα, Σερβία, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Η επίσκεψη του κ. Πετρίδη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του κ. Mohammed Bin Ahmed Al Bowardi. Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για σύγχρονα οπλικά συστήματα από εκπροσώπους προηγμένων στρατιωτικά χωρών.

Οι σημαντικές συναντήσεις

Κατά την παρουσία του στο Άμπου Ντάμπι, ο υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης έγινε δεκτός από τον ομόλογό του των ΗΑΕ, στον οποίο μετέφερε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη υπογραφή του μνημονίου αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους για ενίσχυση και αναβάθμιση των συνεργασιών και δυνατοτήτων που αναδύονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου που έχουν ως στόχο την ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στα ΗΑΕ ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε επίσης με τους υπουργούς ‘Αμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Mohammed Ahmed Zaki, της Ελλάδας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, της Σερβίας κ. Nebojša Stefanović και της Ιορδανίας Αντιστράτηγο Yousef Ahmad Al Hnaity.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα τόσο διμερούς και περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας, όσο και τριμερής αμυντική συνεργασία, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς επίσης και τρόποι περαιτέρω αναβάθμισης υφιστάμενων συμφωνιών. Κοινή πεποίθηση είναι μέσα από τη συνεργασία να επικρατήσει η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΦ είχε επίσης συναντήσεις με την Στρατιωτική ηγεσία των ΗΑΕ και άλλους ομολόγους του από τις χώρες του Κόλπου αλλά και της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.