ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Κύπρος: Ορκίστηκαν νέοι υπουργοί 20 μήνες πριν τις εκλογές

Κύπρος: Ορκίστηκαν νέοι υπουργοί 20 μήνες πριν τις εκλογές

Την απολογία του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για πρόγραμμα των «χρυσών» διαβατηρίων, που προκάλεσαν δυσαρέσκεια και δυσπιστία στους πολίτες, εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών και της επικοινωνιακής ομάδας της Κυβέρνησης.

Ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης την περίοδο που αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή το Πρόγραμμα Διαβατηρίων την οδυνηρότερη περίοδο κατά τη 40χρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυς Γιολίτη, και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Σεντώνας αναλαμβάνει τη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη, που αντικαθιστά τον θεσμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού, θέση που κατείχε ο Γιάννης Γιαννάκης.
Παράλληλα ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι για πρώτη φορά υπάρχει παρουσία 5 καταξιωμένων γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα.

«Θα πρέπει να ομολογήσω» είπε «πως είναι με ανάμεικτα αισθήματα που προχωρώ στην αναδιάταξη του Κυβερνητικού σχήματος. Αισθήματα λύπης γιατί αποχωρίζομαι ικανότατους και καταξιωμένους συνεργάτες, όπως και αισθήματα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών για το έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Κυβέρνηση».

Ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, που όπως είπε, χάριν στο πείσμα, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα του, πέτυχε τόσο την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, μίας από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Ευχαριστίες απηύθυνε και προς την Έμιλυ Γιολίτη για τις φιλότιμες προσπάθειες προώθησης των μεταρρυθμίσεων στους τομείς της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου.

«Εξίσου θερμότατα ευχαριστώ τον αποχωρούντα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος, με ήθος και εντιμότητα, επιτυχώς υπηρέτησε τον πολιτικό πολιτισμό σε μια περίοδο που την διέκρινε η τοξικότητα του πολιτικού λόγου.

Το πιο σημαντικό, αποχωρεί με την ίδια αξιοπρέπεια που τον διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του», είπε.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι συνεργάτες του Παναγιώτης Σεντώνας και Βίκτωρας Παπαδόπουλος, θα συνεχίσουν να υπηρετούν την Κυβέρνηση από άλλες εξίσου σημαντικές θέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.