ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Φωτιά στην Κύπρο: Η Αίγυπτος στέλνει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα

Φωτιά στην Κύπρο: Η Αίγυπτος στέλνει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα

Την αποστολή δύο πλήρως εξοπλισμένων ελικοπτέρων για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Κύπρου, αποφάσισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι.

Με αυτήν την κίνηση επιθυμεί να δείξει έμπρακτα τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στη Μεγαλόνησο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, η απόφαση του προέδρου Αλ Σίσι, που είναι και ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ελήφθη στο πλαίσιο της αιγυπτιακής στήριξης που παρέχεται σε φιλικές και αδελφές χώρες για να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσεις, όπως αυτή των πυρκαγιών.

Τα αιγυπτιακά ελικόπτερα θα μπορούν να συμμετάσχουν με τις κυπριακές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Τρόοδος, πάντοτε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό των τεσσάρων νεαρών Αιγυπτίων στις πυρκαγιές της Κύπρου εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, ενώ αποφάσισαν από κοινού την ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην επαρχία της Λευκωσίας έχει τεθεί υπό έλεγχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.