ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Τατάρ για Κύπρο: «Ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τώρα στην Τουρκία»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγες μέρες δήλωσε πως «το 1974 ίσως κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλο το νησί»

Ε.Τατάρ για Κύπρο: «Ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τώρα στην Τουρκία»

Ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως η Κύπρος το 1878 παραδόθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Βρετανία για σκοπούς διοίκησης αλλά η ιδιοκτησία της, παραμένει στην Τουρκία.

Κι όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν πως «το 1974 ίσως κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλο το νησί. Αν είχαμε προχωρήσει στο νότο, σήμερα δεν θα υπήρχε βόρεια και νότια Κύπρος. Αλλά η επέμβασή μας έσωσε τους Τουρκοκύπριους από σφαγή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τατάρ, επιχειρεί να κάνει τον ιστορικό, με καινοφανείς απόψεις για το τι ανήκει στη Τουρκία, θεωρώντας λίγο πολύ πως ότι κατείχαν οι Οθωμανοί πρέπει να αποτελέσουν τουρκική επικράτεια.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Güneş ο Ερσίν Τατάρ, κατά την επίσκεψη του στο συγκρότημα οθωμανικών αρχείων της Διεύθυνσης Κρατικών Αρχείων στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε για το αρχείο, ενώ είχε την ευκαιρία να εξετάσει τη συμφωνία μίσθωσης που υπεγράφη μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Μεγάλης Βρετανίας το 1878.

Δήλωσε ότι εάν το έγγραφο αυτό δεν ήταν διαθέσιμο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προβεί σε διαφορετικές θέσεις, αλλά όπως φαίνεται στο έγγραφο αυτό, η διοίκηση του νησιού αφέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας δεν μεταβιβάστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε πως με αυτό και μόνο το έγγραφο μπορεί να γίνει κατανοητή η σημασία του αρχείου, ότι ένα έθνος που μεταφέρει το παρελθόν του στο μέλλον θα καταλαμβάνει πάντα τη θέση του στην ιστορία. Τόνισε δε ότι για να επιβιώσει ένα έθνος πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του, ενώ πρόσθεσε ότι κάθε Τούρκος νέος πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί αυτό το αρχείο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.