ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Βίντεο με απειλές ένοπλων μασκοφόρων κατά αστυνομικών για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κύπρος: Βίντεο με απειλές ένοπλων μασκοφόρων κατά αστυνομικών για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κύπρος: Βίντεο με απειλές ένοπλων μασκοφόρων κατά αστυνομικών για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ένοπλοι μασκοφόροι, με βίντεό τους που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», έστειλαν μήνυμα προς τη γενική εισαγγελία και την Αστυνομία της Κύπρου, σε σχέση με τα άτομα που επιλέγονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες σε σημαντικές ποινικές υποθέσεις.

Οι μασκοφόροι απειλούν με τιμωρία, τόσο τους προστατευόμενους μάρτυρες, όσο και όσους τους στηρίζουν (αστυνομικούς, εισαγγελείς, μεταφραστές κ.λπ.).

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια της κυπριακής Αστυνομίας και διενεργούνται έρευνες, ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα. Υπάρχουν υποψίες για συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται πίσω από το βίντεο με τις απειλές και σχετίζονται με σημαντικές ποινικές υποθέσεις, που είτε βρίσκονται υπό εκδίκαση είτε εξετάζονται από την Αστυνομία.

Με βαρύ οπλισμό

Στο βίντεο εμφανίζονται έξι άτομα τα οποία έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντήλια, καπέλα και κουκούλες. Κάποιοι εξ αυτών φορούν στρατιωτικές στολές. Τρεις από αυτούς που παρουσιάζονται στο βίντεο κρατούν όπλα και ένας κρατάει ένα χαρτί στο οποίο διατυπώνονται οι απειλές. Ένας είναι οπλισμένος με αντιαρματικό εκτοξευτή βλημάτων, ένας άλλος με πολυβόλο το οποίο φέρει βλήματα σε ταινία και ένας ακόμα με ένα αυτόματο όπλο. Δεν υπάρχει ήχος, ούτε και φαίνεται κάποιος να μιλάει. Απλώς παρουσιάζεται η προκήρυξη-απειλή της «Αδελφότητας Άλφα», για την οποία η Αστυνομία δεν γνωρίζει κάτι και αναζητεί πληροφορίες. Untitled-1

Η προκήρυξη

Το κείμενο της προκήρυξης είναι γραμμένο στα αγγλικά και αναφέρει ότι η «Αδελφότητα Άλφα» απαιτεί να ακυρωθούν οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τους «ψευδομάρτυρες» που βρίσκονται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Επίσης, να επιστρέψουν στις Κεντρικές Φυλακές όλοι όσοι έχουν οριστεί ως προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκοπούν από αυτούς όλα τα οικονομικά ωφελήματα που τους έχουν παραχωρηθεί. Οι μασκοφόροι απαιτούν επίσης να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τα χρήματα που έχουν δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους για να καταθέσουν, αλλά και να διωχθούν οι «διεφθαρμένοι» αστυνομικοί που συνεργάζονται μαζί τους.

Οι μασκοφόροι αναφέρουν πως αν τα αιτήματά τους γίνουν δεκτά, τότε όλοι θα συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και ειρηνικά. Αν όμως η Κυπριακή Δημοκρατία απορρίψει τα αιτήματα, θα χρησιμοποιηθεί βία κατά των «ψευδομαρτύρων» (προστατευόμενων μαρτύρων) των «διεφθαρμένων» αστυνομικών και των οικογενειών τους. Επίσης, η απειλή απευθύνεται και σε όσους συνεργάζονται μαζί τους, όπως εισαγγελείς, δικηγόροι και μεταφραστές.

Η προκήρυξη καταλήγει με την έκκληση σε όλους τους έντιμους ανθρώπους να σταθούν απέναντι στους ψευδομάρτυρες, με την ευχή να ελευθερωθούν «τα αδέλφια» τους που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Στο εξωτερικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι από την έρευνα προκύπτει πως το βίντεο έχει οπτικογραφηθεί στο εξωτερικό και όσοι εμφανίζονται είναι αλλοδαποί. Έχει γίνει μοντάζ και έχουν κρυφτεί κάποια στοιχεία, όπως τα δάχτυλα του ανθρώπου που κρατάει την προκήρυξη, ίσως γιατί έχει κάποιο χαρακτηριστικό τατουάζ, που θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Κατά πάσα πιθανότητα, το βίντεο «παραγγέλθηκε» από άτομα που είναι κατηγορούμενοι για σοβαρές ποινικές υποθέσεις και αντιμετωπίζουν καταδίκες λόγω της μαρτυρίας ατόμων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.