Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την αξία μου»

Στους επικριτές του διορισμού του απάντησε ο νέος Υφυπουργού Πολιτισμού στην Κύπρο, Μιχάλης Χατζηγιάννης

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την αξία μου»

O Mιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της Κύπρου και μίλησε για την απόφασή του να αποδεχθεί τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κύπρου.

Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» και δήλωσε αρχικά, για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα: «Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα κι εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η πρόταση για να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, του έγινε μόλις 48 ώρες πριν την ανακοίνωση. «Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», εξήγησε.

Αναφορικά με τις αρνητικές κριτικές που έχει ακούσει για την απόφασή του, δήλωσε: «Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή, είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο, ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής».

«Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός, αλλά θα απαντήσω», επισημαίνει.

Τέλος, δήλωσε πως όπως όλοι, έτσι και ο ίδιος, θα άξιζε λίγο χρόνο για να αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει. «Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν καν αναλάβω. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε κι αν δεν πετύχουμε θα πάμε στο σπίτι μας», δήλωσε κλείνοντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.